Wie kent niet de borrelpraat-verhalen over personen met inbegrip van familiebanden andere markante bijzonderheden uit heden en verleden? Veel interessanter is het natuurlijk de eigen familiegeschiedenis eens onder de loep te nemen.

En dan natuurlijk niet beperken tot ouders en voorouders met data van geboorte, huwelijk en overlijden. Zo’n familiegeschiedenis gaat pas echt leven als je kunt achterhalen wat ze deden, hoe ze leefden, in welke leefomgeving en hoe hebben zij zich verder verspreid over de regio. Beantwoording van vragen als waren ze arm of rijk, waren ze vooraanstaand of van gewone afkomst, waar woonden zij  en wat waren hun lotgevallen horen daarbij.

Komt men van origine uit Mill of omgeving, dan kan men voor het achterhalen van het familieverleden terecht bij een aantal inwoners en instanties in onze gemeente die borg staan voor het bezit van een enorme hoeveelheid informatie en kennis. Hieronder vallen met name de heemkunde verenigingen in (Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord), het Stamboomcafé van het Senioren Hobby Centrum en  een aantal individuele personen, die hier al vele jaren hobbymatig mee bezig zijn.

Bent u nog geen deelnemer aan het nu al voor het vierde jaar gehouden Stamboomcafé in het Senioren Hobby Centrum (SHC), dan kan dit nog. We starten eind september weer met de maandelijkse bijeenkomsten op 3 verschillende ervaringsniveaus (eerste kennismaking, enige ervaring, redelijk omvangrijke ervaring). Maandelijks hebben we per groep één dagdeel ingeruimd voor de periode vanaf eind september tot eind mei. In het SHC kan men interactief met de eigen PC of met de lokale PC werken, daarbij geassisteerd door centraal gebruikte beamerfaciliteiten. Voor elk van de 3 niveaus kan nog één persoon worden geplaatst.

Op korte termijn kunt u ons al treffen op woensdag 7 september in de namiddag in de Millse bibliotheek tijdens de Wegwijsmarkt of anders op 11 september in de Millse kerk tijdens de landelijk georganiseerde Monumentendag.

Mogelijk dat u geen gebruik kunt of wilt maken van de deelname aan het Stamboomcafé, maar dat u zich toch verder wil inwerken in deze boeiende hobby. Uit ervaring weten we, dat dan zo af en toe een steuntje in de rug welkom kan zijn. Graag helpen wij u vooruit bij het opsporen van familie-informatie, het gestructureerd opslaan ervan op de PC en ook het presenteren in professioneel ogende presentaties van uw persoonlijke familiehistorie. Daarvoor kunt u dan terecht vanaf september in het Senioren Hobby Centrum in Mill, want vanaf dit seizoen houden we parallel met “Inloop Computer gebruik” ook een “Inloop Stamboomcafé”.

Op elke laatste vrijdag van de maand kunt u hier terecht vanaf 13.30 – 15.00 voor zowel Stamboomcafé als ook voor Computergebruik. Deelname voor leden van SHC is gratis; voor niet leden vragen wij een vergoeding van € 2,50.

Ons motto Stamboomcafé is: Wat de een niet weet, weet de ander misschien en anders zoeken we het gewoon samen op.

Graag zien we u op een van onze evenementen en anders bent u altijd welkom voor een kennismaking.

Meer informatie: info@seniorenhobbycentrum / www.seniorenhobbycentrum.nl of bel even Frans 0485 - 47 10 79.