Bij hielspoor is er een overbelasting van de peesplaat onder de voet met een pijnlijke aanhechting aan het hielbeen als gevolg.

Druk onder de voet tijdens het lopen is zeer pijnlijk waardoor een afwijkend looppatroon ontstaat, met soms ook andere klachten aan het bewegingsapparaat zoals knie-, heup- of lage rugklachten. De klachten kunnen gedurende langere periode bestaan en kunnen zelfs spontaan verdwijnen. Een aanpassing aan de inlegzool van de schoen, zacht schoeisel en vermindering van de voetbelasting kunnen hierbij helpen. Mochten deze aanpassingen onvoldoende effect hebben, dan is een behandeling met shockwave een uitstekende keuze die een hoog succes percentage kent. Deze techniek wordt steeds vaker gebruikt om langdurige klachten, waarbij andere behandelingen onvoldoende succes hadden, te verhelpen.

Hoe werkt een shockwave behandeling?

De shockwave behandeling was oorspronkelijk ontwikkeld om nierstenen te vergruizen. Naast deze inwendige toepassing wordt deze techniek nu ook toegepast bij meer oppervlakkige aandoeningen van het bewegingsapparaat. De krachtige elektromagnetische of mechanische impulsen worden door een speciaal ontwikkeld apparaat opgewekt en gericht op de bron van de pijn. Hierdoor wordt de doorbloeding in het betrokken gebied verbeterd en verminderen de klachten.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

De shockwave behandeling wordt bij FysioSupport in Mill door de gespecialiseerde fysiotherapeuten, Eveline Kessels en Coert Comans, uitgevoerd. De totale behandeling neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Deze behandeling is mogelijk op de locatie Mill van FysioSupport. De praktijk heeft al jarenlange ervaring met deze therapievorm en werkt met de nieuwste Storz (RSWT) apparatuur.

Welke andere aandoeningen zijn geschikt voor de shockwave behandeling?

Chronische peesirritaties die reeds voor verschillende behandelingen resistent blijken te zijn. Zoals:

  • Achillespeesklachten
  • Knieschijf klachten
  • Tennis/ Golferselleboog
  • Schouderpijn, met of zonder verkalkingen

Voor vragen en/of een afspraak:

FysioSupport Hoogveldseweg 1 5451 AA Mill

0485 - 47 01 66 / www.fysiosupport.com

Of loop eens binnen op ons inloopspreekuur: iedere maandag van 18.00 - 19.00 uur.