Jan Geurts van Kessel

Tijdens de feestelijke opening van het studiejaar van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) werden de jaarlijkse HAN-prijzen uitgereikt in de categorieën docent, onderzoeker, ondersteuner en student.

Aan elke prijs is een oorkonde en een bedrag van € 2500,- verbonden. Uitgeroepen tot winnaar in de categorie Docent van het jaar was Millenaar Jan Geurts van Kessel.

Jan is docent Elektrotechniek en Control Systems Engineering en werd genomineerd door studenten, docenten en collega’s. En volgens de jury unaniem de terechte winnaar. In de nominaties en het juryrapport staat: Jan is een voorbeeld van een bevlogen docent en een bevlogen mens. Met gezag, passie, enthousiasme, betrokkenheid en warmte vervult hij de vele voortrekkersrollen die hij heeft bij ‘zijn’ opleidingen, zoals (om er maar een paar te noemen) docent, voorzitter curriculumcommissie, vakteamtrekker, lid beleidsteam, voorbereider van de nieuwe Associate degree Elektrotechniek, (be)schrijver van modules en leeruitkomsten... Jan gaat er vol voor en niets is hem te veel. Hij wordt hierbij nooit gedreven door eigenbelang, maar altijd door het belang voor studenten, collega’s en de kwaliteit van het onderwijs. Daarbij verliest hij ook het werkveld niet uit het oog.
Jan is een zeer gewaardeerde collega met heel veel aandacht voor zijn medemens. Dat laatste spreekt ook uit zijn grote betrokkenheid bij het familiebedrijf, dat zich inzet voor zorg voor en begeleiding van mensen met een beperking. “Jan verspreidt een virus van compassie, empathie, enthousiasme en samenwerking...”