Enkele jaren geleden hebben we al eens geschreven over dit onderwerp en toen zijn er inderdaad een paar namen genoemd. Toen werd gevraagd een nieuwe naam voor de fusie-parochie Mill-Grave.

Die parochie zou dan gaan bestaan uit: Grave, Velp, Escharen, Gassel, Mill, St. Hubert, Haps, Wilbertoord en Langenboom. Een parochie voor 9 kerkdorpen! De fusie Mill met Grave lijkt nu van de baan. De 5 parochies in het “Millse” zijn intussen gefuseerd tot de Parochie Regio Mill. Het Bisdom verlangt dat een nieuwe parochie, ontstaan door een fusie, een naam kiest die meer past bij een katholieke geloofsgemeenschap. Daarom willen wij iedereen inschakelen bij het zoeken naar een naam voor onze nieuwe parochie. Deze naam is voor de overkoepelende parochie, de 5 kerken in de dorpen behouden uiteraard hun eigen naam.

Bij het kiezen van een naam voor onze Parochie Regio Mill kan natuurlijk gedacht worden aan een heilige of heiligen, die historisch gezien bij deze parochie passen. In de loop der geschiedenis zijn er diverse personen geweest, die in deze regio een belangrijke rol hebben gespeeld in kerk en/of maatschappij.

Wie een of meerdere namen weet, eventueel met een toelichting, kan die indienen per brief en sturen naar het volgende adres: Secretariaat PRM, Burg. Verstraatenlaan 3, 5451 BR Mill, of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namen kunnen ingediend worden tot 1 november 2016.