Elke maandagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur kunnen onze inwoners bij d'n Inloop in De Wis terecht voor een kopje koffie of thee en samen gezellig buurten.

Op vaste tijden zijn de maatschappelijk werkster en wijkverpleegkundige aanwezig voor een praatje, of voor uw vragen, of voor advies op allerlei gebied te beantwoorden. Op de eerste maandag van de maand is de sociaal wijkverpleegkundige aanwezig.

Daarnaast kun je elke donderdag hulp krijgen of vragen stellen over de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Deze middagen worden zeer goed bezocht.

Naast de bovengenoemde openingstijden is elke 2e zondag van de maand d'n Inloop open  van 11.00 tot 13.00 uur. Er wordt dan koffie, thee, soep en broodjes geserveerd. De kosten hiervoor bedragen € 3,00. Deze activiteit een mooie gelegenheid om daar ook eens keer met het gehele gezin aan deel te nemen.

Trouwens d'n Inloop is voor iedereen toegankelijk, jong en oud.

U kunt zich opgeven tijdens de openingstijden van d'n Inloop en bij Ria de Klein tel: 0486 - 43 16 37. De maandelijkse activiteiten worden nu zowel achter in de kerk, bakker Verkerk, van Diepenbeek/Postkantoor als in De Wis bekend gemaakt.

Hebt u zin om gastheer of gastvrouw te worden in d’n Inloop of wilt u zich als chauffeur inzetten om mensen thuis op te halen of weer naar huis te brengen? Dan bent u van harte welkom. Hiervoor kunt u contact opnemen met Thea Kersten telefoon: 0486 - 43 21 00 of 06 - 41 66 97 28. E- mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanaf september 2016 zal er maandelijks een jaargroep of een aantal leerlingen van een groep van basisschool ’t Stekste een activiteit doen voor de dan aanwezigen gasten in d’n Inloop. Het is steeds op een maandagochtend. Het brengt jong en oud bij elkaar en we hopen dat we naast de huidige bezoekers. ook ouders, opa en oma, buren en vrienden mogen verwelkomen. De eerste keer zal groep 7 op maandag 26 september de spits afbijten. Het zal door zelfgemaakte posters van de kinderen worden gepromoot. Deze worden op verschillende plaatsen opgehangen.

Diensten

De Zorgcooperatie biedt een diensten aan waarvan men gebruik kan maken. Het gaat dan over Klussendienst, Boodschappendienst, Leenbank, Mantelzorg en Sociale contacten. Voor elk van deze diensten is een lid van het bestuur verantwoordelijk. Dit staat vermeld in de folder die enige tijd geleden is verspreidt huis aan huis in Langenboom. Iedereen, ook niet leden van de Zorgcooperatie, kan hier gebruik van maken.

We werken niet met een vergoedingssysteem, maar gaan uit van het principe “we doen dit met elkaar en voor mekaar”. Maar als er vervoer mee gemoeid is gaan we uit van een km vergoeding.

We zijn bemiddelaar en b.v. gebruik van gereedschap is iets tussen vrager en aanbieder. We hebben geen verzekering dus gaat er iets mis hoort dit bij de deal.

We gaan er wel van uit dat iedereen een WA verzekering heeft. Onze vrijwilligers vallen onder de gemeentelijke verzekering.

Kijk voor meer informatie regelmatig op de website www.lzc.nu.