Op zaterdag 24 september is bij De Wester in Mill een nieuwe picknicktafel feestelijk geopend in het kader van de Nationale Burendag. Een locatie welke met name voor rolstoelers speciaal is ontworpen op een gekozen locatie bij het buurthuis om elkaar te ontmoeten.

Het initiatief voor het plaatsen van de picknicktafel is afkomstig van het Platform Gehandicaptenbeleid Mill en de Wijkraad Mill-West. De picknicktafel is gemaakt door de vrijwilligers van het Senioren Hobby Centrum. De door hen ontworpen en gemaakte picknicktafel heeft naast een zitbank ook speciale plaatsen waardoor mensen met een fysieke beperking zeer goed plaats kunnen nemen aan deze picknicktafel.

Na een speech en een dankwoord aan iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan het tot stand komen van deze ontmoetingsplek op deze locatie van Herman Wijdeven, namens het Platform Gehandicaptenbeleid Mill, kon er over worden gegaan tot de feestelijke ‘onthulling’ van de picknicktafel. Door het aanbrengen van een herdenkingsplaquette door Jos Hendriks van het Senioren Hobby Centrum werd de picknicktafel officieel geopend. Hierna kon er onder het genot van een kop koffie, een drankje en een worstenbroodje geproost worden op deze nieuwe ontmoetingsplek. Tijdens de speech was er een speciaal dankwoord voor Houtimport Van den Hoogenhoff die het hout voor de picknicktafel gesponsord heeft.

Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen een aantal Millse organisaties die op deze en andere wijze in de toekomst een goed gevolg zullen krijgen, waarbij zij elkaar als ‘buren’ waar mogelijk zullen helpen en ondersteunen.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, wilt u zelf iets voor één van deze organisaties iets betekenen, of heeft u een goed idee dan kunt u contact op nemen met Senioren Hobby Centrum - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Platform Gehandicaptenbeleid Mill - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Wijkraad Mill-West - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..