Een lang gekoesterde wens werd onlangs voor muziekvereniging Amicitia in Langenboom werkelijkheid. Om klokslag 20.00 uur stond de firma Adams bij het Bloasschuurke, het repetitielokaal van muziekvereniging Amicitia, om vier spiksplinternieuwe Pauken af te leveren.

Mede door de bijdrage van de Vriendenkring en de door de leden gehouden donateursactie mogelijk gemaakt.

“We hebben er veel over gewikt en gewogen,” vertellen Peter van Schijndel, hij is penningmeester en Wilfred Thijssen is bestuurslid bij Amicitia. “Dit omdat het een hele investering is en wij de centjes ook niet zomaar op zak hebben.” “Met een compleet setje van vier Pauken kan met name de slagwerkgroep een veel breder repertoire van muziekstukken spelen,” vult Thijssen aan. Het was een wens welke elk jaar terug kwam in gesprekken met John Klaus de instructeur van slagwerkgroep Dynamic een onderdeel van muziekvereniging Amicitia. “Daarnaast gaat het goed met de slagwerkgroep. Het aantal leden groeit even zozeer het aantal slagwerkleerlingen. De sfeer is goed en de mensen zijn enthousiast. Dit rechtvaardigt een investering,” aldus Van Schijndel. Maar ook de dirigent van het Orkest, John Derks, was bijzonder in z’n sas met een eventuele aankoop. Want ook voor het orkest biedt een compleet setje van vier pauken meer muzikale mogelijkheden.

“We konden de investering realiseren mede dankzij de bijdrage van de Vriendenkring van Amicitia. We hebben veel vrienden in Langenboom welke de vereniging jaarlijks financieel ondersteunen. Daarnaast hadden we dit jaar een record opbrengst van de donateursactie welke onze leden gehouden hebben in ons dorp. We waren ook in de gelukkige omstandigheid om een optie te doen op vier demomodellen welke door de firma Adams beschikbaar gesteld waren voor een internationaal muziekconcours in Praag. En omdat we daarnaast ook nog es gunstige prijsafspraken konden maken met Adams en een goeie prijs terug kregen voor onze twee oude pauken, kwam onze lang gekoesterde wens in zicht realiteit te worden,” Aldus Van Schijndel. “En natuurlijk hebben we zelf wat moeten bijleggen maar dat bedrag is minimaal.”

“We zijn in Ittervoort geweest en waren onder de indruk van de firma Adams,” vult Thijssen aan. Hij is de contactpersoon binnen het Bestuur van de slagwerkgroep en zelf slagwerker in hart en nieren. “We kregen een rondleiding door de beroemde paukenfabriek en keken onze ogen uit. Ook hebben we daar de pauken bekeken en waren meteen verkocht. Het setje pauken bestaat uit 4 slagwerkketels van verschillende afmetingen met een bijzonder groot bereik in toon. Van hoog naar laag. Op de grootste pauken kan bijvoorbeeld een complete toonladder geslagen worden.”

Tijdens de overhandiging van de Paukes door de firma Adams in het Bloasschuurke waren veel leden van Orkest en Slagwerkgroep aanwezig. De slagwerkers kregen instructie van Albert Straaten, zelf slagwerker bij Philharmonie Zuid-Nederland en adviseur bij Adams, hoe de vier nieuwe pauken te bedienen en te onderhouden. Tevens mogen al de leden op zijn uitnodiging een kijkje gaan nemen in de verkoophallen en de wereld beroemde paukenfabriek in Ittervoort.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert 2017 op 14 januari zullen de Pauken ruimschoots te horen zijn en worden de leden van de Vriendenkring alsmede de donateurs van Amicitia bedankt voor hun financiële steun.