Foto: Peter Cornelissen

Op zaterdag 1 oktober reikte burgemeester Sijbers van de gemeente Sint Anthonis een Koninklijke Onderscheiding uit aan Corry Hartjes van de Reddingsbrigade Erica van het Land van Cuijk.

Dit gebeurde in de Valkhoeve in Mill, waar de vereniging het 50-jarig bestaan vierde. Hier is deze 50 jaar geleden opgericht. C.P.G.M Hartjes is voor haar vele verdiensten als vrijwilliger voor de reddingsbrigade in de afgelopen 41 jaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Hartjes (54) zet zich als vrijwilliger in voor de Reddingsbrigade Erica van het Land van Cuijk. Door deze reddingsbrigade met 160 leden worden zwemlessen en opleidingen voor zwemmend en varend redders verzorgd. Verder wordt er EHBO verleend en worden evenementen en wedstrijden op of aan het water bewaakt.

Corry is/was actief binnen de brigade als:

  • 1975 - heden: lid en zweminstructeur (vanaf 1990) van de regionale reddingsbrigade;
  • 1980 - heden: contactpersoon van de technische commissie. Zij draagt onder andere bij aan het voorbereiden van examens, het maken van groepsindelingen, het adviseren en begeleiden van instructeurs, het in de gaten houden van de voortgang van leden/leerlingen en het coördineren van de opleidingen Zwemmend redden; 
  • 1990 - heden: bestuurslid en jarenlang voorzitter van de brigade;
  • 1990 - heden: coördinator EHBO en onder andere verantwoordelijk voor het materiaalbeheer en voor het coördineren van EHBO-oefeningen en EHBO-herhalingslessen.