Natasja Bergmans en wethouder Erik van Daal bij de uitreiking van de Krachtenbundel op 28 september 2016

De 20-jarige Natasja Bergmans uit Sint Hubert staat met haar bijzondere verhaal en positieve instelling in de ‘Krachtenbundel Noordoost-Brabant’.

In de Krachtenbundel zijn inspirerende levensverhalen van 14 mensen uit deze streek gebundeld: verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen. Wethouder Erik van Daal interviewde Natasja voor de Krachtenbundel: “Ik vond het bijzonder èn een voorrecht om het verhaal van Natasja op te mogen tekenen. Een jonge vrouw met haar eigen kwaliteiten die een plek in onze samenleving verdient.”

Natasja heeft een lichte verstandelijke beperking en werkt ‘Bij Sas en Bep’ in Mill. Ze werkt in de keuken en achter de kassa van cultureel centrum Myllesweerd, zet de stoelen klaar in de theaterzaal en werkt bij de printers in het gemeentehuis. Natasja is een zeer gewaardeerde kracht op haar werk. Een gezellige meid met een positieve instelling en met haar eigen talenten. Zo is ze bijvoorbeeld bijzonder opmerkzaam. Natasja vindt haar werk erg belangrijk: “Thuisblijven zie ik niet zitten. Ik ben blij dat ik werk heb en dingen mag doen die ik kan en leuk vind.” Hoe leuk ze het vindt, blijkt ook wel uit de namen die ze voor 2 van haar vissen heeft gekozen: Sas en Bep!

Meer lezen over Natasja of over een van de andere 13 bijzondere verhalenvertellers uit de Krachtenbundel? In het gemeentehuis liggen enkele exemplaren op de leestafels, of lees op www.gemeente-mill.nl hoe je de Krachtenbundel kunt downloaden.