Sinds een paar jaar is de zorg aan huis in de gemeente Mill geïntegreerd in een  samenwerkingsverband van huisarts, verpleging/ verzorging, fysiotherapie en ergotherapie: Het Buurtzorg+ team.

Het doel van deze  zorg is het vergroten en behouden van de zelfredzaamheid van thuiswonende (kwetsbare) ouderen en chronisch zieken, zodat deze zo lang mogelijk veilig in de eigen vertrouwde woonomgeving kunnen blijven wonen. De medewerkers hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd.

Bij deze doelgroep is er vaak sprake van meerdere ziektes of aandoeningen en is het noodzakelijk om de zorg geïntegreerd aan te bieden. Om deze zorg zo effectief mogelijk te laten plaatsvinden werkt een Buurtzorg(fysio)therapeut samen met de andere zorgverleners, waarbij de huisarts centraal staat.

Voor welke doelgroep is Buurtzorg bedoeld?

Deze “buurtzorg” richt zich op het behandelen van thuiswonende ouderen, chronisch zieken en terminale patiënten. Tevens kan er een rol gespeeld worden bij het ontlasten van de mantelzorgers.
De Buurtzorgtherapeut kan ingeschakeld worden als er problemen zijn op het gebied van mobiliteit, balans, transfers, staan, lopen en verplaatsen (denk hierbij aan eventuele hulpmiddelen). Vaak uit zich dit in een achteruitgang van de dagelijkse activiteiten.
Voor een behandeling aan huis is een verwijzing van de huisarts vereist. Vaak kunt u dit in overleg met de Buurtzorg regelen. Zij kunnen problemen signaleren en als de betrokken patiënt nog geen fysiotherapeutische behandeling ondergaat, FysioSupport inschakelen.
Carola Meijer-Tielemans, sinds 2006 werkzaam bij Fysiosupport in Mill: “Ik maak mensen graag bewust van hun bewegingsmogelijkheden en heb daarbij veel affiniteit met ouderen. Naar mijn mening kan er veel winst worden gehaald op het gebied van zelfredzaamheid door deze doelgroep bewuster te laten bewegen. Om deze reden ben ik Buurtzorgtherapeut geworden”.
De vergoeding voor Buurtzorgtherapie hangt af van uw verzekering. Vraag dit na bij uw verzekering of bij FysioSupport in Mill.

FysioSupport
Hoogveldseweg 1 Mill
0485 - 47 01 66