U hebt ergens een leuk pandje gezien en u denkt: daar zou ik wel een mooie woning van kunnen maken? U zoekt gewoon een passende woning en u weet niet waar u moet beginnen?

U bent met wat vrienden aan het nadenken om ergens samen oud te worden, maar hoe pakt u dat aan? Of u wilt gewoon ergens gaan bouwen...

Maar hoe pakt u dat aan? Waar moet u dan naar toe? Naar een makelaar? Dat kan, als u weet dat u wat in de koopmarkt zoekt. Naar Woningcorporatie Mooiland of naar Zorgcentrum Pantein? Ook dat kan, maar vervolgens begint het hele lange wachten...

Of wilt u nu meteen weten wat u kunt en u wilt nu hulp in uw zoektocht naar een passende woning? Wat zou het dan mooi zijn dat er iemand is die u ‘bij de hand neemt’ en u daadwerkelijk op weg helpt.

Het CDA pleit voor het instellen van een ‘woonregisseur’. Dat zou iemand kunnen zijn bij de gemeente die u met al uw vragen kunt bestoken en die u vervolgens uitlegt wat u kunt doen, die het een en ander voor u kan uitzoeken èn die u in contact kan brengen met de juiste personen of instanties.

Wij begrijpen dat de gemeente dit niet alleen kan oplossen. Wij zien dan ook een belangrijke rol weggelegd voor bijvoorbeeld de dorps- en wijkraden. Maar ook leden van de gemeenteraad zouden hier een rol in kunnen spelen.

Bij de komende begrotingsbehandeling zal het CDA wederom pleiten voor een actievere rol van de gemeente bij uw zoektocht naar een passende woning. Een woonregisseur zou een eerste goede stap zijn. Iemand die u kunt bellen en die voor u klaar staat.

Indien u voorbeelden heeft die onze oproep aan het gemeentebestuur kunnen versterken, dan horen wij graag waar u tegenaan loopt. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie weet kunnen wij u ook nog een eindje op weg helpen!

Maarten van Gemert,
Raadslid CDA Mill en Sint Hubert