In samenwerking met lokale energie-initiatieven (energiecoöperaties) en bedrijven starten gemeenten in Noordoost Brabant een energieloket om huizenbezitters te helpen hun woning energiezuiniger te maken. Het loket is 5 oktober feestelijk geopend op de Vakbeurs energie in ‘s-Hertogenbosch.

Slim wonen

Slim wonen is de toekomst. Voor je kinderen, kleinkinderen en de generaties die volgen. Gemiddeld geven we jaarlijks gemiddeld één maandsalaris uit aan energie. Maar liefst één op de vijf huishoudens maakt zich hier zorgen over en wil slimmer gaan wonen. Daarnaast zijn er veel huizenbezitters die last hebben van tocht en vocht of die een aanstaande verbouwing aangrijpen om de woning ook qua energieverbruik weer up-to-date te maken. Het lokale energieloket brabantwoontslim.nl helpt woningeigenaren bij het vinden van de juiste oplossingen.

Nieuwe subsidieregeling

De opening van het loket valt samen met de komst van een nieuwe landelijke subsidieregeling op energiebesparende maatregelen. Woningeigenaren krijgen de komende twee jaar subsidie wanneer ze twee of meer energiebesparende maatregelen nemen. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen gebruik maken van de regeling. Het nieuwe loket is het lokale informatiepunt voor deze regeling, maar ook voor bestaande regelingen voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

‘Powered by’ Brabant Woont Slim

Het loket wordt ondersteund door Brabant Woont Slim, een regionaal platform van bedrijven, lokale initiatieven en gemeenten. De samenwerking heeft als doel bestaande (lokale) initiatieven voor energiebesparing te versterken en nieuwe (lokale) initiatieven te ondersteunen. Het nieuwe loket is op 5 oktober van start gegaan in de gemeenten Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Landerd, Mill & Sint Hubert, Oss, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. U vindt uw eigen lokale loket via www.brabantwoontslim.nl.