De verkoop van woningen is goed op gang gekomen. Kopers en verkopers hebben weer vertrouwen in de woningmarkt. De combinatie met een historisch lage rente maakt het voor velen interessant om juist nu te kopen of te verkopen.

In onze gemeente is er een flink aantal potentiële kopers: starters of juist mensen die willen doorstromen naar een andere woning. Wie wil wat? Wordt het verkopen of kopen? Een match van koper, verkoper en woning vinden, is veelal een kwestie van gevoel en niet een zaak van namen in een computer of in lijstjes vast te leggen.

Klomp Advies in Mill weet dit. "Om binnen onze gemeente een wezenlijke bijdrage te leveren aan de woningmarkt is het belangrijk om een goed netwerk te hebben. Dit onderhouden we, gesteund door onze assurantie-, hypotheek- en Regiobank-klanten, maar ook via onze sociale contacten. Want we vinden het vooral leuk om betrokken te zijn in de samenleving", aldus Pedro Klomp.

Onderhandse verkoop bespaart kosten

“2016 viel op door een flink aantal woningen dat wij onderhands verkocht hebben voor onze klanten. Hierbij droegen wij of de verkoper kandidaten aan die wij vooraf benaderden voor de verkoop. Dit heeft als voordeel dat de woning niet via een uitgebreide mediaweg, zoals Funda en brochures, gepresenteerd hoeft te worden. Dat drukt de kosten voor verkoop aanzienlijk. Dat is prettig, want een woning verkopen via een makelaar is hoe dan ook een kostbare aangelegenheid.”

“Met een onderhandse verkoop is het dus mogelijk flink wat kosten te besparen, waarbij de klant toch van de deskundigheid van een makelaar (Pedro of Henri), een hypotheekadviseur (Angela of Wendy) en een financieel adviseur (Angela of Henri) gebruik kan maken. Al deze disciplines onder één dak heeft als voordeel dat wij met korte lijnen kunnen werken. Een onderhandse verkoop kan dus leiden tot flinke besparingen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en persoonlijke benadering.”

Uitbreiding woningpresentatie

Pedro benadrukt dat niet elke woning geschikt is voor een onderhandse verkoop. “Dit kan diverse redenen hebben, zoals locatie, afwerking, woonwensen en prijs. Het is dan altijd mogelijk de woning via een uitgebreide presentatie aan te bieden. Denk aan plaatsing op diverse websites, zoals Funda, via raampresentatie, advertenties of het organiseren van een open-huis-dag.”

Doorstromen naar duurdere woning

Klomp Advies brengt de mogelijkheid om door te stromen naar een duurdere woning onder de aandacht. Angela stelt vast: “Banken leggen boeterentes op bij het oversluiten van hypotheken. Niettemin kan het voordeliger zijn om de huidige woning te verkopen, een duurdere woning terug te kopen en vervolgens toch(!) een lagere maandlast te hebben. Of, ook weer dankzij de lage rentestand, een hoger bedrag te kunnen lenen bij gelijke lasten.”

Klomp Advies heeft alle kennis in huis om voor elke klant te bekijken of doorstromen interessant voor hem of haar kan zijn. “Wij kunnen bekijken wat een woning op kan brengen en hoe de klant er financieel voor komt te staan na een eventuele doorstroom naar een andere woning”, besluit hij. Interesse? Bel voor een vrijblijvende afspraak 0485 - 45 59 59.