Op de hoek Jachthoornstraat en Tamboerstraat in Sint Hubert, staat bij Tamboerstraat 1 een beukenhaag. Al eerder was deze haag oorzaak van een ongeval met langdurig letsel. De haag had inmiddels een breedte van meer dan 2 meter en een hoogte van 3 meter.

De nieuwe bewoner, een asielzoeker met een verblijfsstatus is zelf niet in staat om deze haag terug te snoeien. Woningbouwvereniging Mooiland / Maasland eigenaar van het pand doet het niet en de gemeente Mill en Sint Hubert verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid ziet het niet.

Op initiatief van een van de buurtbewoners werden de handen ineengeslagen en werd zaterdag morgen aan de klus begonnen. Met heggenscharen, kettingzaag, snoeitangen en een auto met aanhanger voor de afvoer naar de stort werd het werk in 3 uur geklaard. Twee aanhangers vol werden afgevoerd en een drietal kliko’s nog gevuld met blad. Ondertussen zorgde een buurvrouw voor een kop koffie.

Resultaat; het uitzicht is aanzienlijk verbeterd en men kan elkaar weer passeren. “Het zou Mooiland sieren dat voor de nieuwe bewoners het huis gaan bewonen eerst de tuin op orde wordt gebracht en de rommel wordt opgeruimd. Men kan dan later de nieuwe bewoners erop aanspreken,” aldus een van de buurtgenoten.