Niet opgeven; Met deze instelling gaan 3 jongens uit Mill komende zaterdag (19 november) de Red Bull Knock Out Motorcross wedstrijd rijden. Maar speciaal voor het gezin van oud-Millenaar Toon van Balkum is er ook een sponsoractie opgezet.

Motorcross

Motorcross is de grootste hobby voor Edwin, Theo en Mathieu. Ze zijn lid van crossclub de Zandhazen uit Mill. Echte grote wedstrijden rijden ze niet. Hooguit een regionale hobby wedstrijd. Kameraadschap en gezelligheid langs de baan is zeker zo belangrijk. De onderlinge band tussen beoefenaars van deze sport is dan ook erg groot. Er kan altijd wel een motor onderdeel geleend worden van een concurrerende rijder, ook al word men later dan verslagen door deze zelfde rijder (met eigen onderdelen).

Red Bull Knock Out

Toen in het begin van dit jaar dan ook duidelijk werd, dat er op zaterdag 19 november wederom een Red Bull Knock Out georganiseerd zou gaan worden, waren zij er als de kippen bij om zich in te schrijven. Toch eens een keer proberen, hoe het is om zich met de grootste binnen deze sport te kunnen meten.

Zwaar

Voorheen bekend als de Veronica Strandrace, geldt deze wedstrijd als een van de zwaarste wedstrijden binnen de motorcross. Verdeeld over 3 manches, zal er in totaal 3 uur en 45 minuten gereden worden. Een kleine 4 uur motorcrossen dus. Mensen die het wel eens geprobeerd hebben, weten dat dit erg zwaar is. Niet opgeven is dan ook een van de belangrijkste factoren om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Niet opgeven

Niet opgeven; dit geldt natuurlijk ook voor Davy van Balkum en zijn familie. Een behandeling voor zijn moeder Jeannette, om er voor te zorgen dat zij niet verder zal verslechteren als gevolg van haar ziekte. Zij leid aan PPMS (Primair Progressieve Multiple Sclerose). Behandeling hiervoor is mogelijk, maar niet in Nederland. Zij zal hiervoor naar het buitenland moeten, waarbij de kosten kunnen oplopen tot € 100.000,- En dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. En alsof dat nog niet genoeg was, werd vorig jaar bij Davy’s vader Toon, Alvleesklierkanker vastgesteld. Maar Davy is niet bij de pakken neer gaan zetten, en is gestart met een crowdfunding. Er is momenteel een flesseninzamelingsactie lopende. Ook in Mill kunt u flessen inleveren. Dat kan bij de familie van Balkum aan de Leeuwerikstraat 88 en Berends bloemsierkunst Hoogstraat 5.

Helpen

“Toen ik het vernam via Facebook, herkende ik gelijk Toon van Balkum,” aldus Theo. “Dat was vroeger de grote Buurjongen van Ome Wim en Tante Anna, uit de Leeuwerikstraat in Mill. Ik heb Toon misschien wel in geen 20 jaar meer gezien, maar toen ik dit verhaal las wilde ik helpen. Wat kun je doen? Misschien is het belangrijkste nog wel om deze mensen te laten voelen dat zij op steun van anderen kunnen rekenen. Een idee schoot me te binnen, en een belletje naar mijn vrienden wat zij er van zouden vinden om via sponsoring aandacht voor deze familie te vragen. Mathieu en Edwin waren ook gelijk enthousiast, en een nieuwe sponsoractie werd op touw gezet.”

Meer

Iedereen die meer wil weten over deze familie, of hun actie financieel wil ondersteunen, kan een bedrag overmaken via de website http://jetontour.jimdo.com.
Verder is er in overleg ook de mogelijkheid, om de 3 motorrijders individueel te sponsoren voor de Red Bull Knock Out strandrace. Bijvoorbeeld een bedrag per gereden ronde. Mail hiervoor naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een vast bedrag mag ook, alles is welkom.