Sil Manders

Elektricien-in-opleiding Sil Manders uit Mill is 17 jaar en ruim een jaar leerling-monteur bij Van Gemert Installatiegroep. Tijd om eens te vragen hoe het leren en werken hem bevalt.

De week van... Sil Manders

“Afgelopen week heb ik een dek gelegd bij deze woning”. Sil wijst naar een woning-in-aanbouw middenin de bossen. “Een dek leggen betekent dat je alle buizen gaat leggen en daarna wordt er beton op gestort.” Een mooie werkomgeving midden in de natuur, maar Sil vindt het wel wat stilletjes. “Ik vind het leuker als er klanten in de buurt zijn, zoals bij het renoveren.” Werkzaamheden die hij dan uitvoert zijn bijvoorbeeld sleuven hakken, leidingen leggen en kabels trekken zodat er gestukadoord kan worden. “Vervolgens gaan we terug en monteren we de ruimte af: dat betekent dat hij daarna klaar is om weer te gebruiken. Meestal herkennen de mensen je, krijg je een kop koffie en maak je een praatje. Dan weet je: ze zijn helemaal tevreden!”

Vakman in opleiding

Niemand wordt geboren als elektricien en dus moet er naast de praktijkervaring die hij bij Van Gemert op doet, ook gestudeerd worden. “Ik ga elke week één dag naar school en de overige vier dagen werk ik. Op school wordt ook rekening gehouden welke werkzaamheden Sil bij Van Gemert gaat doen. “Toen ik vertelde dat ik de elektra op badkamers ging installeren, kreeg ik daar specifieke uitleg over. Dat sluit dan mooi aan op de praktijk.”

Erkend leerbedrijf

Ruim een jaar is Sil nu leerling-monteur bij Van Gemert en het bevalt hem goed. “Ik mag ontzettend veel zelf doen en daar leer je het meeste van. Tussendoor kan ik altijd vragen stellen en er heerst een open en gezellige sfeer met alle collega’s.” Waar Sil tot nu toe trots op is? “Onlangs heb ik een meterkast bijna helemaal zelf aangesloten. Natuurlijk controleert een ervaren collega altijd mijn werk, zeker als ik iets nieuws ga doen.” En? “De kast was helemaal goed aangesloten.’ glimlacht hij.

Installatievakwinkel Mill

Onze installatievakwinkel in Mill is gevestigd aan de Karstraat 33.

Installatievakwinkel Overloon

Onze installatievakwinkel in Overloon is gevestigd aan de Oploseweg 12b.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 09.00 uur tot 18.00 uur.
Zaterdag: 09.00 uur tot 16.00 uur.
Zondag: gesloten.
Let op: maandag t/m vrijdag middagsluiting van 12.15 tot 13.15 uur.

Contact

Tijdens onze openingstijden kunt u bellen naar 0478 - 50 71 71. Per e-mail kunt u ons bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of zie www.vangemertbv.nl.