Op 12 november jl. stelde het CDA haar kandidatenlijst vast voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar. De lijst telt veel Brabantse kandidaten, onder wie Erik Ronnes uit Boxmeer.

Hij staat nu definitief op plaats 17. Een plek met een reële kans dat hij wederom in Tweede Kamer komt.

CDA afd. Mill en Sint Hubert is enthousiast dat Erik Ronnes Brabant wederom wil gaan vertegenwoordigen in Den Haag. “Het is voor de gemeenten uit het Land van Cuijk belangrijk om haar eigen volksvertegenwoordiger in Den Haag te hebben zitten. Iemand die de regio goed kent en herken- en aanspreekbaar is voor de inwoners. Zo brengen we Brabant naar Den Haag én omgekeerd.” Aldus CDA voorzitter Ron van Lith.

Voormalig Boxmeers raadslid en wethouder Erik Ronnes werd op 20 mei 2015 geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Een dag na zijn beëdiging, op 21 mei 2015, hield hij zijn maidenspeech in het debat "Chaos rond energielabels". Hij vervult namens het CDA het woordvoerderschap op het gebied van Wonen & Rijksdienst, Financieel toezicht, de nieuwe Omgevingswet en Rijksuitgave.

Het CDA maakt bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer gebruik van regionale ‘staartlijsten’ om nóg meer regionale focus aan te brengen op de kandidatenlijst. In de twee Brabantse kiesdistricten, t.w. Tilburg (regio Midden- en West-Brabant) en ’s-Hertogenbosch (regio Oost-Brabant), zijn telkens de laatste vijf posities gereserveerd voor regionale kandidaten met een herkenbaar profiel voor de Brabantse kiezer. Als CDA Mill en Sint Hubert zijn we zeer tevreden met de vele Brabantse kandidaten op de CDA kandidatenlijst.

Meer informatie over de kandidatenlijst van het CDA vindt u op de website www.cda.nl/actueel/nieuws/cda-stelt-kandidatenlijst-tweede-kamerverkiezingen-vast.