Het SHC gaat elke maand ergens op excursie.

Thuis is voor iedereen verschillend, maar we hebben allemaal dezelfde basisvoorwaarden nodig om ons thuis te kunnen voelen. Oost west, thuis best is een combinatie van veiligheid, vertrouwdheid, voorspelbaarheid, de situatie kunnen overzien.

Je merkt pas hoe belangrijk dat thuisgevoel is als dat er niet meer is. Door het wegvallen van contacten kunnen mensen eenzaam worden en zich niet langer thuis voelen in de eigen vertrouwde omgeving. We moeten ons veilig voelen waar we wonen, eveneens speelt controle een belangrijke rol bij ons thuisgevoel.

Wat bepaalt of je je thuis voelt?

Dit heeft te maken met wie jij bent, hoe je je leven inricht, wat jouw positie op deze aardbol is, de kwaliteit van je leven en hoe jouw verbondenheid met de rest van de wereld is. Thuis is een persoonlijk gevoel, maar je kunt dit gevoel ook met andere mensen delen. Het is een existentiële emotie waarvan je pas ontdekt hoe belangrijk het is op het moment dat jij jezelf niet meer ergens thuis voelt.

Het thuisgevoel is een combinatie van veiligheid, vertrouwdheid, voorspelbaarheid en de situatie kunnen overzien. De vraag is, waar vind je deze combinatie? Misschien bij het Senioren Hobby Centrum in Mill. Wij creëren een veilige haven, waar je je kunt terugtrekken, waar je jezelf kunt zijn, waar je tot rust kunt komen, een plek die als “thuis ”aanvoelt.

Hebt u vragen of interesse?

Mail of bel naar Frans: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0485 - 47 10 79 of 06 - 13 50 31 37. Meer info zie www.seniorenhobbycentrum.nl.