De gemeente Mill had zo’n tien jaar geleden nog een zelfstandig PTT sorteercentrum. Van daaruit bezorgden de postbodes in de gemeente Mill en gemeente Wanroij de post. In die tijd werden er nog grote hoeveelheden kerstpost verstuurd.

Enkele weken van topdrukte en de postbodes van toen waren super gemotiveerd gezamenlijk deze klus te klaren. Het was toen traditie om voorafgaand aan deze hectische weken te starten met een gezamenlijk kerstontbijt. Dat was altijd heel gezellig.

Bij de post is sindsdien heel veel veranderd. De naam PTT is inmiddels veranderd in Post.NL Het sorteercentrum werd gesloten. Veel collega’s namen afscheid, en ook het gezellige kerstontbijt werd wegbezuinigd. Dit werd door de postbodes heel jammer gevonden.

Tot vorig jaar. Toen vatten Petra van de Wijst en Bets Kerstens, postbodes van het eerste uur, het plan op om het toch weer op te pakken. De andere collega’s reageerden enthousiast en het kerstontbijt werd weer in ere hersteld. Weliswaar op eigen rekening maar mede doordat ze de expositieruimte van een collega uit Wanroij gratis mochten gebruiken kon het toch met een klein budget weer verwezenlijkt worden. En nu al weer voor de tweede keer gingen 18 collega’s afgelopen vrijdagmorgen samen aan tafel. Ze lieten zich de worstenbroodjes en kerstbrood goed smaken. Er werd druk bijgepraat. Om daarna met zijn allen op de fiets of de scooter te stappen om de kerstpost op tijd in de bus te krijgen.