De Neije Krant van dinsdag 27 december, gaat al op vrijdag 23 december naar de drukker. Wilt u dus berichten laten plaatsen in de editie van dinsdag 27 december, zorg dan dat uw berichten uiterlijk woensdag 21 december 12.00 uur bij de redactie binnen zijn.

Gebruikelijke tijden

Wilt u pers- en nieuwsberichten laten plaatsen in De Neije Krant? Dan kunt u deze normaal gesproken tot zaterdagochtend 09.00 uur aanleveren. Maar hoe eerder hoe beter, wacht dus niet met het insturen van berichten tot het laatste moment.

Sportverslagen

Sportverslagen van wedstrijden op zaterdag en zondag dienen voor zondagavond 19.00 uur binnen te zijn. We houden rekening met ruimte voor de sportverslagen waarvan we als redactie weten dat ze komen. Mocht u dus geen frequente leverancier zijn van sportverslagen, laat dan tijdig weten dat u nog een artikel gaat sturen, dan proberen we ook daarvoor ruimte te reserveren.

Aanlevering

Uw pers- en nieuwsberichten kunt u in een word-bestand zonder verdere opmaak aanleveren. Een afbeelding zoals een logo en of foto graag als JPEG of PDF bestand aanleveren. Deze niet in het Word-bestand bij de tekst plakken, want hierdoor worden afbeeldingen vaak verkleind of uit het verband getrokken. Ze zijn dan niet meer geschikt voor een gedrukte krant.

Productiewijze

Op zaterdag maakt de vormgever de meeste pagina’s van De Neije Krant op basis van de berichten die er op dat moment zijn. Vandaar het verzoek om berichten voor zaterdagochtend 09.00 uur aan te leveren. Er is hierna alleen nog ruimte gereserveerd voor bijvoorbeeld sportverslagen waarvan we als redactie weten dat ze nog komen. De Neije Krant gaat normaal gesproken op maandagochtend naar de drukker, maar dat wil zeggen dat er op zondagavond nog hard gewerkt moet worden om alle sportberichten geplaatst te krijgen. Om dit alles ook te realiseren worden op zaterdag dus al de meeste andere pagina’s gemaakt.

Site

De meeste berichten uit De Neije Krant komen ook op de site inmill.nl. Via deze site kan de redactie ook actuele en spoedeisende berichten publiceren, die niet kunnen wachten tot de gedrukte krant op de deurmat ligt. Door de combinatie van een goed gelezen huis aan huiskrant en druk bezochte website met doorplaatsing naar Twitter en Facebook, beschikt de redactie over 2 prima mediavormen om inwoners en overige belangstellende optimaal te informeren over zaken in de gemeente Mill en Sint Hubert. Wekelijks is de digitale versie van de gedrukte Neije Krant ook in te zien via www.deneijekrant.nl.

Contactgegevens

Uw pers- en nieuwsberichten kunt u per mail aanleveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefonisch is de redactie te bereiken op 0485 - 32 56 34.