In november 2014 is het Ondernemers Collectief Mill (OCMill) officieel van start gegaan. OCMill is de opvolger van de Ondernemers Vereniging Mill (OVM). Al zo’n anderhalf jaar liepen de voorbereidingen voor deze koerswijziging.

Gesprekken met de gemeente, een onderzoek onder ondernemers en reacties van consumenten maakten duidelijk dat er een andere aanpak en uitstraling nodig was. Vandaar dat ervoor gekozen werd om niet alleen de naam te wijzigen, maar ook de ambities naar een hoger niveau te brengen. Terugkijkend op 2 jaar OCMill kan het bestuur tevreden zijn, maar men wil nog veel meer realiseren en organiseren.

Coördinator

Het Ondernemers Collectief Mill bestaat naast ruim 90 leden en een 7-koppig bestuur ook uit coördinator Corné Kremers. Hij is kartrekker van de werkgroepen en initiator van de meeste activiteiten. “Bij veel activiteiten in Mill ben ik al betrokken omdat ik ook voorzitter ben van Stichting Activiteiten Mill (SAM) en vanuit mijn eigen bedrijf ook activiteiten organiseer. Zo kan ik veel zaken samenbrengen, activiteiten op elkaar afstemmen en in de praktijk merk je dat er dan meer te realiseren is dan dat iedereen afzonderlijk zaken opzet.”

Activiteiten

Dit jaar waren er ook weer tal van zaken waar OCMill actief bij betrokken was of die men zelf organiseerde. Corné: “Culinair Mill doen we samen met SAM, Amicitia organiseert de avondwandelvierdaagse en ook daar zijn we bij betrokken. Met SKM doen we samen de werkplaats van Sint en Piet en met Scouting Mill de Halloween tochten. Met Ontdek Mill organiseren we de Winterbeleving en dit jaar waren we ook actief in een werkgroep rond de 100e Vierdaagse Dwars dur Mill. Dat was wel echt een hoogtepunt.” Verder zijn er ook enkele netwerkavonden per jaar, gezamenlijke mediacampagnes en open winkel zondagen die het OCMill organiseert. “Ook de sfeerverlichting in het centrum is een initiatief van OCMill en de komende jaren blijven we dat uitbreiden.”

Meer leden

Het OCMill zou graag zien dat nog meer ondernemers zich aansluiten. René Schipperheijn, voorzitter OCMill: “Hoe meer ondernemers zich aansluiten, hoe meer we kunnen gaan realiseren en organiseren.” Hierbij gaat het niet alleen om ondernemers in het centrumgebied. “Uiteraard zouden alle ondernemers in het centrumgebied sowieso lid moeten zijn, maar ook uit de rest van de gemeente kan men zich aansluiten. De basis van veel activiteiten ligt in het Millse centrum omdat daar nu eenmaal de meeste winkels en horeca geconcentreerd zijn. Maar er zijn tal van activiteiten te bedenken die we ook elders kunnen opzetten en interessant zijn voor alle ondernemers, ook van buiten het centrumgebied.” René hoopt en verwacht dat de groei van OCMill ook in 2017 door zal zetten. “We krijgen van veel consumenten en ondernemers positieve reacties op wat we nu doen en we werken er hard aan om in 2017 nog vaker van ons te laten horen en zien.”

Bestuur

Het bestuur van het Ondernemers Collectief Mill bestaat uit Voorzitter René Schipperheijn, Secretaris Paul v.d. Dries, Penningmeester Erik van Kessel en de bestuursleden Nancy Ruwiel, Bart Hermanussen, Martijn v.d. Sande en Ralf Berends.

Aanmelden

Wilt u zich als ondernemer ook aansluiten bij OCMill? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met OCMill coördinator Corné Kremers via 0485 - 32 56 34. Meer informatie is ook te vinden op www.ocmill.nl en door OCMill te volgen op Twitter en via Facebook. Meer Mill!