Foto: Cockie Kremers

Afgelopen woensdag liepen de eerste en tweedejaars leerlingen van het Merletcollege aan de Langenboomseweg in Mill een steeplechase. Hiervoor was een parcours uitgezet met hindernissen door de hele school.

Ouders, docenten en overige belangstellenden konden de leerlingen hiervoor sponsoren. Ook waren er heel wat bezoekers om ze aan te moedigen. De totale opbrengst van deze sportieve activiteit gaat naar een weeshuis in Georgië. De derde en vierdejaars leerlingen verkochten de laatste tijd ook sierconiferen en ook die opbrengst is voor het weeshuis.

De naar schatting 5000,- euro die met deze acties werd opgehaald komt zeker op de juiste plek terecht. Een 15-tal leerlingen van het Merletcollege zal het geld namelijk zelf gaan brengen. Dit zal komende zomer gebeuren als ze er 2 weken naar toe gaan. Dit voor internationalisering, om cultuur te proeven en een klein beetje vakantie te vieren. Maar vooral om het weeshuis te bezoeken en ervaring op te doen. Maar het belangrijkste, er het verzamelde geld af te leveren.