Op 14 december 2016 is door de gemeente de vergunning verleend voor de bouw van een Mariakapel op de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill. Dit betekent dat in januari 2017 daadwerkelijk met de bouw van de kapel kan worden begonnen.

Weliswaar is de stichting nog bezig met fondsenwerving maar er is voldoende geld in kas om te kunnen beginnen. Het bestuur van de stichting Acaciahof heeft er alle vertrouwen in dat nu de bouw ook echt gaat beginnen er voldoende geld kan worden opgehaald om een mooie grote kapel te bouwen. Op het terrein zijn de eerste piketpaaltjes al geslagen zodat te zien is waar de kapel komt te staan.

Dat het Plan Acaciahof ook buiten Mill hogelijk wordt gewaardeerd blijkt uit de subsidie die de stichting heeft ontvangen van het Prins Bernard Cultuurfonds Noord Brabant. De bijdrage per aanvraag is maximaal € 10.000,- en dit maximale bedrag is aan het Plan Acaciahof verleend.

Uit de reacties op de voorlichtingsavond op 8 november 2016 bleek al dat het Plan Acaciahof goed wordt ontvangen in Mill en met de bijdrage uit het Prins Bernard Cultuurfonds is nu ook een belangrijke (financiële) stap gezet om het ambitieuze Plan Acaciahof in volle omvang tot uitvoering te brengen. Naast de fondsenwerving voor de kapel zal dus ook voor het park zelf nog een beroep worden gedaan op particulieren en bedrijven om een bijdrage voor dit mooie plan te leveren.

Dit alles betekent dat in 2017 naast de bouw van de Mariakapel het park zelf een grote opknapbeurt kan krijgen. De natuurwaarde wordt verhoogd, veel aandacht zal worden besteed aan de toegankelijkheid van het park, met name voor ouderen en mensen met een fysieke beperking en de leefbaarheid van de buurt wordt versterkt.

Zo kan het park, door zijn ligging in het centrum van Mill, voor iedereen een aantrekkelijke locatie worden om naar toe te gaan.

Voor meer informatie zie www.acaciahof.nl en voor financiële ondersteuning kan gebruik worden gemaakt van rekeningnummer NL 14 RABO 0305394894.