Elk begin van het nieuwe jaar staat in het teken van voornemens. Meer bewegen, stoppen met roken, minder stress. Maar dat lijkt nooit echt te werken. Waarom? We zijn te gericht op wat we allemaal niet moeten doen. Op de minder leuke dingen. En dat moet anders!

Als het gaat om een gezonder leven gaat het niet om het vermijden van allerlei verkeerde dingen, maar het creëren van mogelijkheden die je fit & vitaal maken. Dit is uiteindelijk makkelijker vol te houden. Hoe simpel het ook klinkt, het is vooral belangrijk dat men enthousiast is. Dat men het leuk vindt, er passie voor heeft.

Mensen met een chronische aandoening, en dan hebben we het over bijvoorbeeld mensen met longaandoeningen, hartaandoeningen, suikerziekte, artrose, fibromyalgie, reuma enz., denken vaak, dat bewegen en inspanning niets voor hen is of niet voor hen is weggelegd. Dit is evenwel een ernstige vergissing. Juist deze mensen moeten in beweging komen en blijven. Juist zij moeten de bewegingsmogelijkheden en capaciteit die ze hebben in tact houden, of nog liever, uitbreiden.

Vaak weten mensen wel dat ze in beweging moeten komen en blijven. Ze voelen dat ook wel. Immers als je je fit voelt, voel je je prettiger. Alles gaat makkelijker. En... ook niet onbelangrijk: je beleeft er vaak heel veel plezier aan. Bewegen is vaak een gezelschapsgebeuren. Het levert contacten op. Ook dat werkt mee aan het bevorderen van het welbevinden en de gezondheid.

Wandelvoetbal of volleybal

Bij Sportvereniging Hart in Actie (niet te verwarren met de landelijk werkende stichting met de gelijkluidende naam) zijn iedere week mensen met enorm veel plezier bezig met wandelvoetbal en volleybal. Sport en bewegen voor de doelgroep van Recreatie Sportvereniging Hart in Actie heeft enorm veel meerwaardes. Het plezier van het bewegen, het ontdekken wat je kunt, je grenzen verleggen, de trots op jezelf en anderen. Bovendien verbroedert sport. Maak een succes van je goede voornemens. Ga bewegen!

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Bel dan voor ruime informatie Wilma de Klein (0485 - 45 20 38), Mieke van de Kolk (0485 - 45 38 26) of Ben Wijnen (0485 - 45 23 80).