Begin dit jaar zal er bij alle basisscholen in de gemeente Mill en Sint Hubert een inzamelingsactie van speelgoed en spelmateriaal worden gehouden.

De jeugdgemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert heeft onlangs tijdens een van de eerste vergaderingen gesproken over de wens van een speelotheek binnen de gemeente.
De jeugdgemeenteraadsleden waren allen zeer enthousiast. De wens was er, maar hoe geef je dit dan verder vorm?
De begeleider van de jeugdgemeenteraad heeft zich over deze wens gebogen en had al snel het idee om “Bij Sas en Bep” (dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gesitueerd in Myllesweerd) te vragen om mee te denken in dit plan.
Sas en Bep waren meteen enthousiast en al snel werd de samenwerking met de bibliotheek opgezocht. Want samen sta je nog altijd sterker en je moet de expertise daar halen waar hij te vinden is. Resi Baeten, teamleider Jeugd en onderwijs Biblioplus, zag het wel zitten om hier mee aan de slag te gaan.
De toekomstige speelotheek zal in de huidige bibliotheek onder gebracht worden; het wordt een onderdeel van het speelotheeknetwerk van BiblioPlus en zal ondersteund worden door de medewerkers van “Bij Sas en Bep”.
Inmiddels zijn we achter de schermen hard aan het werk om het plan vorm te geven. De jeugdgemeenteraad zal de inzameling van speel- en spelmateriaal voor haar rekening nemen.
In het begin van 2017 zal er bij alle basisscholen in de gemeente een inzameling worden gehouden. Deze inzameling wordt bekend gemaakt middels posters die op de scholen komen hangen.
Wij vragen nadrukkelijk om alleen compleet en niet kapot speelgoed of spelmateriaal te doneren.

Voor meer informatie over een speelotheek verwijzen wij u naar http://www.biblioplus.nl/collectie/speelgoed-speelotheek.html.