Stichting Kinderfeesten Mill ontvangt een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Mill en Sint Hubert steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren op de gemeentelijke milieustraat.

Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste.

Lokaal goed doel supporten met e-waste

Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door in 325 gemeenten e-waste in te leveren op hun milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van € 1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. De eindstand van alle gemeenten staat op: www.wecycle.nl/inleveren. Vanaf Koningsdag start een nieuwe ronde.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “Het doel van onze actie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Door de actie te koppelen aan een lokaal goed doel, brengen we de sociale en circulaire economie samen.”

Samenwerking

De gemeente werkt al jaren met Wecycle samen. Wecycle laat de ingeleverde kleine apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle

Wij zijn de enige non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 325 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 80 kringloopbedrijven, 165 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.
We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder ’nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.