Scouting Langenboom viert feest. Niet alleen bestaan ze dit jaar 15 jaar maar ook de bijdrage van het Oranje Fonds geeft reden tot een feestje.

Scouting Langenboom is gevestigd in de Tweesprong. Dit pand had te kampen met achterstallig onderhoud van 25 jaar. De Gemeente heeft dit achterstallig onderhoud aangepakt. Om het pand geschikt te maken voor de huidige tijd en bredere toepassingen heeft de Scouting een aanvraag gedaan bij het Oranje Fonds. Door deze toezegging is men in staat een keuken te plaatsen waar meerdere Scouts kunnen leren koken. Een douche, waardoor het pand ook geschikt wordt voor overnachtingen/verhuur. Verder kan de versleten zonnewering en nieuw meubilair vervangen worden en het buitengebied aangepast worden.

De Scouting heeft zelf al door de jaren heen, door middel van diverse acties, een behoorlijk bedrag gespaard. Het Oranje Fonds is bereid het resterende bedrag aan te vullen zodat de gehele verbouwing/project afgerond kan worden.

De leden zijn super enthousiast en kunnen dit jaar het jubileum vieren in een supermooi pand. Met dank aan o.a. het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, en minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.