De werkgroep Wonen van de Dorpsraad Sint Hubert heeft wonen in Sint Hubert hoog op haar agenda staan. Voor u de feiten en activiteiten op een rij.

Woondebat Jongeren - Gemeente Mill en Sint Hubert

Op donderdag 24 november heeft een delegatie van de Dorpsraad het woondebat voor jongeren bezocht. Deze avond was georganiseerd door de Gemeente Mill en Sint Hubert. Diverse partijen, betrokken bij het thema wonen, waren vertegenwoordigd. Onder andere Mooiland, een projectontwikkelaar, een makelaar, de notaris, de bank en de verantwoordelijk wethouder namen deel aan een interactieve discussie met het publiek. Vervolgens was er ruim de tijd om de betrokkenen persoonlijk te spreken.
De conclusie van de Dorpsraad is dat het thema wonen hoog op de agenda van de Gemeente Mill en Sint Hubert staat. Deze interessante avond krijgt dan ook een vervolg, waarschijnlijk in maart 2017. De Dorpsraad raadt alle jongeren, die op korte of wat langere termijn woonruimte in Sint Hubert zoeken, aan de volgende bijeenkomst te bezoeken.

Toewijzing huurwoningen

De Dorpsraad verneemt met regelmaat dat er mensen op zoek zijn naar een huurwoning in Sint Hubert, maar hier (op korte termijn) niet voor in aanmerking komen. Sint Hubert heeft relatief veel huurwoningen in verschillende grootten en prijsklassen. De toewijzing is aan beleid gebonden.
Een van de criteria waar naar gekeken wordt is het inkomen. Dit is wettelijk beleid waar alle woningcoöperaties zich aan dienen te houden. Daarnaast telt het aantal jaren dat een woningzoekende is ingeschreven. Een aantal jaar geleden kregen woningzoekenden met sociale of economische binding voorrang. Op dit moment is dat niet meer zo. De Dorpsraad heeft dit bij zowel Mooiland als de Gemeente Mill en Sint Hubert aangekaart. Daar dit een complex issue is, adviseert de Dorpsraad mensen die nu of in de toekomst een huurwoning willen zich tijdig in te schrijven.

Koopwoningen en bouwkavels

In Sint Hubert zijn op dit moment in verschillende prijsklassen vanaf ca. € 170.000,- diverse koopwoningen (zowel nieuwbouw als bestaande bouw) en bouwkavels te koop. Deze zijn vrijwel allemaal via websites als www.funda.nl te raadplegen.
Het huidige woonaanbod voorziet niet in koopwoningen (appartementen) onder de € 170.000,-. De Dorpsraad wil graag weten of hier belangstelling voor is en wordt ook graag over andere woonwensen geïnformeerd. Reacties zien we graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tegemoet. Bij voldoende belangstelling kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden.