Op maandag 16 januari jl. organiseerde de Stichting Acaciahof een bijeenkomst met de vrijwilligers die mee gaan helpen bij de bouw van de Mariakapel op de Acaciahof in Mill.

Er hebben zich voor dit bouwproject nu al 18 vrijwilligers gemeld waaronder vaklieden met vele jaren ervaring in de bouw. De stichting prijst zich gelukkig omdat met deze groep vrijwilligers alle noodzakelijke deskundigheid voor de bouw van de kapel in huis is. Dus tekenaar, metselaar, timmerman, lasser, stukadoor, tegelzetter, stratenmaker, elektricien, glas in lood specialist. Pastoor van der Meijden, voorzitter van de stichting Acaciahof, bedankte aan het begin van de bijeenkomst deze vrijwilligers voor hun betrokkenheid bij dit project en sprak op voorhand al zijn vertrouwen uit in de goede afloop.

Onder het genot van een kop koffie en de versgebakken appeltaart van Marietje van den Elzen, werden de bouwtekeningen van de kapel bekeken en afspraken gemaakt over de inzet van de verschillende vrijwilligers.

Zo spoedig mogelijk wordt begonnen met de aanleg van de fundering en zodra het weer dat toelaat met het metselwerk met alles wat daarbij hoort.

De Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill is vanaf dat moment een bouwplaats en gedurende de bouw dus niet meer toegankelijk voor publiek. Op dagen dat er gebouwd wordt is er wel de mogelijkheid om onder begeleiding de bouw van dichtbij te bekijken. Tevens bestaat dan de mogelijkheid om voorlichting te krijgen over het Plan Acaciahof. Dit plan omvat de bouw van de Mariakapel, opwaardering van het park, inrichting toeristisch ontmoetingspunt en de verplaatsing van het Herinneringsmonument.

De financiering van het Plan Acaciahof loopt voorspoedig maar er is nog niet voldoende geld opgehaald om het hele plan uit te voeren. Dus donaties zijn nog zeer welkom, ook anoniem doneren is mogelijk. De stichting beschikt bovendien over de ANBI status dus giften zijn aftrekbaar van de belasting.
Het bankrekeningnummer van de Stichting Acaciahof is NL 14 RABO 0305 394894.
De gulle gevers ontvangen naast onze dank ook een mooi certificaat.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.acaciahof.nl of bij de secretaris Aart Plas T: 0486 - 42 10 88 en E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..