Afgelopen donderdag 19 januari is Teun Meulepas uit Langenboom, projectleider energie bij de Provincie Noord-Brabant verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017.

Vier jonge professionals namen het tegen elkaar op tijdens de verkiezingsavond in de Winkel van Sinkel (Utrecht). Voor een publiek van ruim 350 aanwezigen kregen ze uitdagingen voorgelegd en presenteerden ze zichzelf door hun droom voor de overheid te delen. De vakjury, bestaande uit Kim Putters (Directeur SCP en bijzonder hoogleraar Erasmus Universiteit), Stientje van Veldhoven (Tweede Kamerlid D66 en oud-finalist JAvhJ), Arre Zuurmond (Ombudsman regio Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2016), Maarten van Diggelen (Senior trainer en adviseur Bestuursacademie Nederland) en Liang de Beer (vice-voorzitter FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk) verkozen Teun Meulepas unaniem tot winnaar.

Juryvoorzitter Kim Putters prees Teun Meulepas om zijn sterke persoonlijkheid, zijn lef en het feit dat hij risico durft te nemen. “Teun is iemand die iedereen durft te spreken, binnen en buiten Nederland. Iemand die verbinding weet te maken en die de lessen uit het ene vraagstuk weet toe te passen op een ander vraagstuk. Hij accepteert geen grenzen en daagt ze uit. Het is iemand die nieuwe wegen weet te vinden op zo’n ontwapende en onbevangen manier: daar kun je geen nee tegen zeggen.” Teun mag een jaar lang jonge ambtenaren vertegenwoordigen als toonbeeld van een ambtenaar die grensverleggend denkt en werkt.

Voorzitter van FUTUR, Nicole Cox: “We zijn trots op hem als ambassadeur. In de huidige samenleving waarin ambtenaren dagelijks uitgedaagd worden om niet voor, maar mét de inwoners te denken, praten en doen, is lef en een flexibele mindset nodig. Het is aan ons, jonge ambtenaren en daarmee toekomst van het openbaar bestuur, om te laten zien dat samenwerking over grenzen noodzakelijk is.” Teun Meulepas krijgt de wisseltrofee én een fantastische ervaringsprijs van VNG International.