Gamen is voortaan geen exclusieve bezigheid meer voor alleen jonge ingewijden in de wereld van Nintendo WII, PlayStation en Xbox. Ook vele ouderen zijn gaan sportten, digitaal op een spelcomputer.

Tennisrackets, zware bowlingballen of honkbalknuppels hebben ze er niet voor nodig. En de ouderen kunnen de sporten ook nog eens beoefenen in de activiteitenruimte van hun eigen zorgcentrum, maar ook thuis dus ze hoeven er niet eens meer de deur voor uit.
Het enige wat de gamende ouderen in hun handen hoeven te houden is een mini-afstandsbediening.

Vrijwilligers - familie leden begeleiden vaak de ouderen met hun eerste stapjes in de spelcomputer. "Deze knop indrukken, dan naar achteren en naar voren zwaaien", legt men uit. De meesten hebben het handigheidje bijzonder snel onder de knie. Nel Janssen (84), al 32 jaar vrijwilliger van een zorgcentrum, zwaait met groot gemak met de afstandsbediening in de hand negen van de tien kegels om op de bowlingbaan op het grote scherm.  Bij een tweede poging blijft de tiende pin overeind staan. De bowlingbal verdwijnt, net zoals in het echt, over een licht hellende baan in de goot. Jammer, net geen spare.

Dit is een mooie vrijetijdsbesteding, maar een ding wordt over het hoofd gezien, namelijk het omgaan met mensen.

Er is een mogelijkheid om dit te compenseren, kom gezellig bij het Senioren Hobby Centrum gem. Mill en geniet van het delen van je passie met andere mensen. Praat over je bevindingen en samen kom je tot ideeën en oplossingen. Bij elke hobbygroep is een teamleider aanwezig met de nodige kennis om je te begeleiden.
Vanaf 50 jaar bent u hartelijk welkom.

Hobby mogelijkheden: hout, metaal, glas in lood, fotografie, film/video, boetseren, koken, koper slaan, lezen, schilderen, tekenen, bloemschikken, talen(Engels Frans,), stamboom café, quilten, creatief textiel, fietsbanden enz. Wij nodigen u graag uit om eens een vrijblijvend een kijkje te komen nemen bij het Senioren Hobby Centrum, daar zijn meer dan 20 culturele-creatieve hobby mogelijkheden te vinden, zowel avonds als overdag! Op de site www.seniorenhobbycentrum.nl in de agenda kunt u zien welke hobby’s wanneer actief zijn.

Hebt u vragen of interesse?

Mail of bel naar Frans. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0485 - 47 10 79 / 06 - 13 50 31 37. Meer info www.seniorenhobbycentrum.nl.