Vanaf 1 februari 2017 voeren we een aantal veranderingen door in de afvalinzamling. Uw gft-container kunt u iedere week aan de straat zetten.

De afvalzak met plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons komen we eens per 2 weken ophalen. En uw blauwe tariefzak met restafval zet u één keer in de 4 weken buiten. En voor de meeste inwoners verandert ook de dag waarop het afval wordt ingezameld.

Samen werken aan 100% afvalscheiding in 2030

Vanaf 1 februari 2017 komen we iedere week het gft-afval bij u ophalen, omdat dat een hoop nare luchtjes voorkomt! Want juist dat afval dat voor die nare luchtjes zorgt, zoals etensresten en ander keukenafval (theezakjes, schillen, koffiedrab) hoort in die gft-container. Omdat u niet zoveel restafval meer heeft en u de tariefzak vier weken thuis heeft, zijn er straks ook kleinere tariefzakken te koop. Deze kunt u eerder dichtbinden en wegzetten. De huidige grote tariefzakken van 60 liter kunt u ook gewoon nog steeds kopen. De kleine tariefzakken zijn de helft kleiner (30 liter) en dus ook de helft goedkoper.

Kijk NIET naar de buurman, maar op uw Afvalkalender!

U heeft inmiddels een envelop thuis gekregen met daarin onder andere de Afvalkalender voor dit jaar. Kijkt u goed op de Afvalkalender wanneer u welk afval aan kunt bieden. En let op: het kan zo zijn dat de inzameling aan de overkant van de straat of in de wijk naast die van u of aan de andere kant van het dorp anders is dan bij u.

Digitale afvalkalender

U kunt alle informatie over de inzameling van huishoudelijk afval en de afvalkalender vinden op www.afvalaanbieden.nl en in de AfvalApp van het Land van Cuijk en Boekel. Uw persoonlijke afvalkalender kunt u downloaden op de website door uw postcode en huisnummer in te voeren. Met De AfvalApp heeft u op uw smartphone of tablet altijd actuele informatie over de afvalinzameling bij de hand. U kunt zelf instellen dat u een melding krijgt op uw telefoon de avond voorafgaand of ochtend van de inzameldag welk afval u aan de straat moet zetten. De App is gratis te downloaden en te vinden in de AppStore of Google Play Store onder DeAfvalApp.

Voor meer informatie

Bekijk onze website: www.afvalaanbieden.nl
Download onze AfvalApp: www.deafvalapp.nl
Stuur ons een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons op Twitter: www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel onze Afvalinfolijn: (0485) 338 352