Vorig jaar werd er te veel rommel bij de glas- en textielcontainers aangetroffen aan de Oude Langenboomse weg in Mill. Inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert willen graag wonen in een schone en opgeruimde wijk.

“Ieder kan zijn steentje hier aan bijdragen,” aldus een medewerker van de gemeente Mill en Sint Hubert. “Echter zijn we nog niet helemaal van het probleem af, want we treffen nog af en toe rommel aan bij de containers.”

Laat geen rommel achter!

Samen met de Wijkraad Mill-West heeft de gemeente Mill en Sint Hubert de locatie aangepakt. Nette glasbakken en informatieborden zijn op locatie geplaatst. Er zijn nog steeds enkele inwoners die hun afval niet goed aanbieden. Spullen dumpen en denken dat een ander het opruimt is geen goede gedachte. Al deze rommel veroorzaakt daarmee behoorlijk veel overlast. Het glas is gevaarlijk voor spelende kinderen. Ook kan de rommel ongedierte aantrekken, het uitlokken van brandstichting of verspreiden door de tuinen van omwonenden. Is de container vol? Laat uw spullen niet achter en neem het weer mee terug naar huis. Bekijk op www.afvalaanbieden.nl/afvalsoorten waar u terecht kunt met uw verschillende afvalsoorten.

Extra controles

De gemeente gaat de komende weken intensief controleren op gedumpt afval aan de Oude Langenboomseweg. Zowel zichtbaar als niet zichtbaar. De veroorzaker riskeert een boete van minimaal € 90,- . Inmiddels is er al een aantal betrapt en beboet.

Voor meer informatie:

Bekijk de website: www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp: www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ze op Twitter: www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn: (0485) 338 352