Op 3 september jl. waren juf Elma en juf Mariëtte 25 jaar werkzaam op De Schare in Sint Hubert. Reden voor een groot feest. Dat grote feest hebben ze afgelopen vrijdag met de hele school gevierd.

De ochtend begon met het onthalen van de 2 'feestvarkens'. In de speelzaal zaten alle kinderen al te wachten en toen de juffen eenmaal binnen waren barstte het feest los.

Allereerst werden ze feestelijk aangekleed met een ketting en een feestmuts. Maar daarna werden ze ook toegezongen met een speciaal geschreven feestlied voor de juffen. De kinderen hadden het goed geheim weten te houden, want de juffen waren hierdoor erg verrast.

Na dit feestelijke onthaal gingen ze aan de slag. De klassen splitsten zich op en gingen ieder aan 1 van de 4 workshops werken. 1 groep ging onder begeleiding van Joris (van theaterhuis Joris) een toneelstuk in elkaar zetten, terwijl de andere groep weer een lekker pauzehapje ging maken. De andere 2 groepen gingen een digitale quiz spelen en iets knutselen voor het toneelstuk wat ze aan het einde van de dag in de speelzaal zouden laten zien. De 2 feestbeesten liepen de groepen rond en namen overal een kijkje wat de kinderen allemaal aan het doen waren.

Uiteindelijk was het tijd voor de pauze, waarvoor de groepen 5/6 (flapjes) en 7/8 (soep) voor iets extra's hadden gezorgd. Nadat iedereen zijn lunch had genuttigd en buiten even lekker was 'uitgewaaid', maakten de groepen zich op voor de laatste ronde workshops.

Dus nog 1x iets lekkers bakken, nog 1x een digitale quiz spelen, nog 1x iets knutselen en nog 1x het toneel voorbereiden. Want na deze ronde was het tijd om alle ingestudeerde toneelstukken te laten zien aan de groepen. En natuurlijk aan juf Elma en juf Mariëtte.

Het was een groot succes, dat is te zien op de site www.schare.nl.

Tijdens deze dag heeft de school ook weer ontzettend veel steun gehad van een heleboel ouders. Hiervoor namens het team en kinderen hartelijke dank! Maar ook een groot dankjewel gaat er uit naar restaurant Erica. Zij hebben alle lunchhapjes afgebakken, waarvan de kinderen heerlijk hebben gesmuld. En natuurlijk ook dank aan alle kinderen, die er samen met juf Elma en juf Mariëtte een onvergetelijk feest van hebben gemaakt. Op naar de volgende 25!