Wethouder Jos van den Boogaart heeft op 16 februari een sponsorcheque ter waarde van € 1.000,- overhandigd aan de Stichting Kinderfeesten Mill. De gemeente stond namelijk op de zestiende plaats in de top 25 van de Wecycle inzamelactie.

Tijdens de bouwweek is Stichting Kinderfeesten actief bezig geweest om de kinderen bewust te maken over het belang van het scheiden van afval. Toen is het idee ontstaan om deze stichting te koppelen aan de actie die Wecycle begon in september 2016. Iedereen kon oude lampen of apparaten inleveren bij de milieustraat, waar punten mee verdiend konden worden en zo behaalde de gemeente de zestiende plaats.

Stichting Kinderfeesten is erg blij met deze extra middelen en wil dan ook iedereen die hieraan heeft bijgedragen enorm bedanken. Met dit geld kunnen de komende activiteiten weer extra leuk gemaakt worden. Er kan nieuwe schmink gekocht worden en er zal een extra luchtkussen voor de grotere kinderen staan op Koningsdag. Maar ook is het geld van harte welkom om aan de randvoorwaarden te kunnen voldoen om een goede activiteit op te zetten. Hierbij kan worden gedacht aan de veiligheid en de hygiëne.

Ieder jaar slaagt het bestuur erin om Koningsdag, de bouwweek en de intocht van Sinterklaas tot een gezellig evenement te maken. Dit bestuur bestaat uit 18 leden en tien keer per jaar wordt er vergaderd. Daarnaast tonen zij inzet om in de werkgroepen een vernieuwende activiteit neer te zetten. Naast het bedenken van het thema van de bouwweek bijvoorbeeld, moet er ook veel geregeld worden voor de circa 370 kinderen die hieraan zullen deelnemen. Denk hierbij aan het opzetten van de tenten met daarin de tafels en banken, de koelwagen, toiletwagen, maken van het draaiboek en een calamiteitenplan.

Om in de toekomst de activiteiten nog steeds zo goed en met veel plezier te kunnen organiseren is er hulp nodig van buitenaf. Zo kan een (groot)ouder helpen tijdens de activiteiten, maar zonder sponsors en extra hulp bij het sjouwen lukt het niet. Het gewonnen bedrag van Wecycle biedt Stichting Kinderfeesten Mill mogelijkheden om te investeren en daar zijn ze enorm blij mee.

Vanaf 1 oktober 2016 konden inwoners met het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) bij de milieustraten punten verdienen voor het goede doel. Dat heeft u massaal gedaan, want drie van de zes gemeenten van het Land van Cuijk en Boekel zijn in de top 25 geëindigd! De gemeenten Boekel, Cuijk en Mill en Sint Hubert hebben een sponsorcheque van € 1.000,- ontvangen die zij aan het goede doel hebben overhandigd.

De eindstand van de eerste periode van deze inzamelactie kunt u bekijken op www.wecycle.nl/inleveren. Ook kunt u daar zien welke goede doelen zijn aangedragen.