Op 1 december 2012 verscheen de eerste editie van De Neije Krant in de gemeente Mill en Sint Hubert. In de week van 14 maart valt de 200e editie op de deurmat.

Ondertussen is duidelijk dat deze wekelijkse huis aan huiskrant voorziet in een behoefte en voor veel inwoners de wekelijkse informatiebron is om te weten wat er zoal speelt en te doen is. Ondanks het gegeven dat De Neije Krant een begrip is geworden in onze gemeente, wil de stichting huis aan huiskrant dit jaar werken aan nog meer naamsbekendheid. Hiervoor heeft men diverse plannen.

Waardering

Valerie Aben is voorzitter van stichting huis aan huiskrant gemeente Mill en Sint Hubert. Zij zijn uitgever van De Neije Krant. “Het bestuur bestaat verder uit Lian Bongers, Wilmien Heijs, Bianca Sommers en Henri Kremers. Uit elke kern van onze gemeente is er vertegenwoordiging. Zo houden we ook het juiste gevoel met inwoners en weten we wat er speelt en wat men wil lezen.” Hij geeft aan dat De Neije Krant in onze gemeente kan rekenen op veel waardering. “Hiervoor hebben we niet echt cijfers via een lezersonderzoek, maar dat merken we wel aan reacties als men de krant eens niet ontvangt. Maar ook het aantal persberichten dat we wekelijks krijgen op de redactie en de verzoeken voor interviews maakt duidelijk dat De Neije Krant en site inmill.nl voor veel inwoners een belangrijk medium is om nieuws te delen.”

Op straat

Maar dit jaar wil De Neije Krant nog zichtbaarder worden op straat. “Daarom hebben we voor dit jaar wat nieuwe plannen bedacht en deze zijn of worden nu gerealiseerd.” Doel hiervan is om zowel in als buiten de gemeentegrenzen de naam De Neije Krant en bijbehorende website inmill.nl nog bekender te maken. “En dat het werkt merken we ondertussen al, want de rubriek video die we sinds 1 februari op inmill.nl en YouTube hebben, wordt super goed bekeken.”

Video

De Neije Krant - inmill.nl gaat sinds 1 februari ook met een videocamera op pad. Hiermee doet men interviews, maakt men reportages en verslagen. Deze filmpjes worden niet alleen via inmill.nl uitgezonden, maar zijn ook te zien op TV Ziggo kanaal 40 bij Omroep Land van Cuijk. Ook de Lokale Omroep Mill zal deze vanaf eind maart als de nieuwe programmering voor TV van start gaat uit gaan zenden. Kijk daarvoor Ziggo kanaal 45 of www.lokaleomroepmill.nl.

Tassen voor donateurs

Vanaf medio maart zijn er speciale De Neije Krant tassen verkrijgbaar. Iedereen die voor 10,00 euro donateur wordt van De Neije Krant krijgt een dergelijke tas. Binnenkort leest u hier meer over.

Springkussen

Vanaf eind april is er een speciaal De Neije Krant springkussen beschikbaar. Dit is voor belangstellenden in de gemeente Mill en Sint Hubert tegen kostprijs (50 euro) te huur via de Verhuurschuur in Mill. Dit voor zowel feestjes thuis als bij activiteiten en evenementen.

Oudejaarsconference

Uniek is ook De Neije Krant Oudejaarsconference. Hiervoor zijn Jan Volleberg en Tom Raaijmakers ondertussen al volop aan de slag. Voor deze unieke conference, die op zaterdagavond 30 december in de theaterzaal van Myllesweerd zal worden gehouden, zijn à 10 euro tickets te koop bij Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Op is op.

Meer

“We willen dit jaar op veel verschillende vlakken zichtbaar zijn,” vertelt Valerie. “En dat gaat zeker lukken met de plannen die we nu hebben en die we dit jaar verder uit gaan voeren. Dit alles kunnen we doen dankzij onze vaste en incidentele adverteerders en de vrijwilligers die we hebben om wekelijks De Neije Krant te maken. Als bestuur zijn we enorm trots op al deze mensen.”

Bel voor meer informatie de redactie via 0485 - 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..