‘Niets is te veel voor Fiore Uitvaartzorg. Wij staan 24 uur per dag klaar voor de nabestaanden en doen er alles aan om hun wensen te realiseren.

Wij verzorgen de uitvaart in de sfeer die past bij de overledene. Zo kan er worden terug gekeken op een waardig en persoonlijk afscheid”, aldus uitvaartondernemer Pieter Kessels uit Sint Hubert, die op woensdagavond 8 maart de deuren van zijn afscheidshuis opent voor het publiek.

Houvast

Kessels – die oorspronkelijk uit Cuijk komt – is ruim drie jaar geleden gestart met Fiore Uitvaartzorg. Een keuze waar hij nog geen moment spijt van heeft gehad. “Over de dood denken we het liefst niet na. Maar als we onverwacht één van onze dierbaren verliezen dan moet er binnen korte tijd veel besluiten genomen worden. Mijn medewerkers en ik vinden het fijn om de familie te ontzorgen. Natuurlijk zijn we soms ook geëmotioneerd, maar we blijven de houvast van de familie.”

Bij Fiore Uitvaartzorg is alles bespreekbaar. “Zo is het altijd mogelijk als nabestaanden willen helpen bij de verzorging van de overledene. Ook Thanatopraxie – een lichte vorm van balseming – is een mogelijkheid; de overledene ziet er natuurlijker uit en voelt niet mee zo koud. Zelfs bij warm weer is koeling niet nodig. Eén van onze medewerksters heeft grote affiniteit met kinderuitvaarten. Ons hele team voelt zich met hart en ziel betrokken om de uitvaart vorm en inhoud te geven volgens de wensen van de (overledene en) nabestaanden. Je kunt dit vastleggen in ons wensenboekje.”

Afscheidshuis

Fiore Uitvaartzorg onderscheidt zich dankzij hun sfeervolle afscheidshuis, inclusief prachtige tuin in Sint Hubert. “In deze voormalige pastorie kunnen nabestaanden in huiselijke omgeving afscheid nemen. Zo is onze rouwkamer aan de achterzijde van het pand – met een eigen sleutel – 24 uur per dag toegankelijk. De ruimte aan de voorzijde én onze tuin kunnen tevens gebruikt worden als locatie voor een afscheidsdienst. Op 11 juni – als de tuin in volle bloei is – organiseren we een open dag.”

Kessels benadrukt dat iedereen bij Fiore Uitvaartzorg terecht kan. “Ook als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten. Je mag namelijk altijd zelf voor een uitvaartonderneming kiezen. Bij een kapitaalverzekering krijg je het afgesproken bedrag, eventueel met winst. Bij een naturaverzekering bepaald de verzekeraar het bedrag als je zelf kiest voor een uitvaartonderneming. De hoogte van dat bedrag kun je altijd navragen bij de verzekering.”

Informatieavond 

Fiore Uitvaartzorg werkt samen met bedrijven uit de regio. Zo organiseren ze in samenwerking met Notariskantoor Kersten & Wilhelm uit Mill op woensdagavond 8 maart een informatieavond over het levenstestament, erfrecht en nalatenschap. Deze avond wordt georganiseerd in het afscheidshuis aan het Kerkpad 17 in Sint Hubert. “Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. We starten om 19.30 uur met de presentatie. In de pauze is het mogelijk om het afscheidshuis te bezichtigen. Tevens is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.”

Aanmelden hiervoor is verplicht. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0485 - 470 000. “Volg ons tevens op Facebook via www.facebook.com/fioreuitvaartzorg, zodat je op de hoogte bent van volgende lezingen, open dagen en andere nieuwtjes”, besluit Kessels.

Fiore Uitvaartzorg
0485 - 470 000
www.fioreuitvaartzorg.nl