Wijkaccommodatie De Wester aan de Havikstraat in Mill is sinds 1995 voor veel clubs, verenigingen en individuele bezoekers de vaste plek voor hun activiteiten.

Onlangs nam Harry v.d. Linden (1946) afscheid als voorzitter van De Wester en ook Frans Maas (1935) stopt na ruim 20 jaar met zijn vrijwilligerswerk. Harry blijft nog wel een tijdje als bestuurslid actief. Hierdoor is het bestuur van De Wester op zoek naar een voorzitter, extra bestuursleden en vrijwilligers.

Begin

Zowel Frans Maas als Harry vd Linden waren al voor de opening van De Wester betrokken bij de realisatie van deze wijkaccommodatie. Harry: “Al een hele tijd voor de opening van De Wester is er een stichting opgericht om te komen tot een wijkaccommodatie hier in Mill-West. Daarvoor, ik denk eind jaren tachtig, was er vanuit de buurtvereniging al een wens voor een eigen wijkgebouw.” “Er was toen een speciale werkgroep actief met heel wat buurtgenoten om alles voor te bereiden en te organiseren,” vult Frans aan. “Bij die werkgroep was ik ook betrokken. Toen ze gingen bouwen ben ik gestopt. Ik had toen nog de winkel in Mill en nadat De Wester is geopend ben ik weer als vrijwilliger actief geworden hier.” Harry had van begin af aan zitting in het bestuur. In eerste instantie was Tiny Vloet voorzitter, maar na enkele jaren verruilde men van taak en nam Harry het voorzitterschap over.

Betrokken

“Het heeft me altijd een goed gevoel gegeven om hier actief te zijn,” vertelt Harry. “Je kunt wat betekenen voor de buurt. Van huis uit heb ik al meegekregen om je in te zetten voor de gemeenschap. Vandaar dat ik ook als bestuurslid nog een tijdje actief wil zijn en zo ook de nieuwe voorzitter eventueel kan ondersteunen.” Naast de rol als bestuurlijk-voorzitter, was Harry ook de spin in het web als het gaat om bijvoorbeeld verbouwingen, uitbreidingen, nieuwe activiteiten en aansturen van vrijwilligers. 

Nieuwe voorzitter

Maar de nieuwe voorzitter hoeft niet alle taken van Harry over te nemen. “We zoeken vooral naar iemand die als voorzitter dient tijdens vergaderingen en daarnaast contacten onderhoudt met bijvoorbeeld de gemeente en andere partijen waar we mee te maken hebben.” Dit jaar staat het accommodatiebeleid op de agenda van de gemeente. “Er zijn voor de nieuwe voorzitter tal van uitdagingen, het hele subsidieverhaal, maar ook verduurzaming van ons gebouw, we willen nog meer maatschappelijk betrokken worden en met dat alles kan de voorzitter samen met het bestuur volop aan de slag.”

Vrijwilliger

Frans was al die jaren een vrijwilliger pur-sang. “Jan Nabuurs was bij de opening betrokken bij de activiteitencommissie hier in De Wester en zette het biljarten op. Daar werd ik toen voor gevraagd omdat Jan meerdere taken had. Het biljarten ben ik toen gaan regelen.” Maar ook draaide Frans bardiensten. Harry: “Voor vrijwilligers hebben we verschillende taken, maar de meeste zijn gastvrouw en gastheer, zij verzorgen de bardiensten.”

Dank

Het bestuur en alle vrijwilligers van De Wester willen Frans en Harry hartelijk danken voor hun jarenlange inzet!

Versterking

Hebt u belangstelling in de functie van voorzitter, als bestuurslid of wilt u zich als vrijwilliger bij De Wester inzetten? Neem dan contact op met Ben Spanjers, secretaris van De Wester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Harry v.d. Linden via 0485 - 45 28 49 / 06 - 22 19 44 72.

Kijk voor meer informatie ook op de website www.dewestermill.nl.