Buurtbemiddeling Land van Cuijk kende in 2016 weer een stijging in de aantallen aanmeldingen. In 2016 zijn 98 meldingen gedaan en dat zijn 10 meldingen meer dan 2015. Dit betekent een stijging van 11%.

Van deze meldingen is, na de tussenkomst van Buurtbemiddeling, 66% van de burenruzies opgelost. Opvallend is dat steeds meer buren, 44 van de 98, zelf Buurtbemiddeling weten te vinden. Dat is belangrijk, want liever eerst buurtbemiddeling dan politie aan de deur, is de ervaring.

Voorkom burenruzies

Buurtbemiddeling vindt het belangrijk dat u en uw buren prettig wonen. In een buurt waar bewoners elkaar gedag zeggen en elkaar een helpende hand bieden, is het namelijk prettiger en veiliger wonen. Helaas komen burenruzies in de beste buurten voor. Soms door een kleine irritatie die niet uitgesproken wordt. Zo is de lente een tijd waarin iedereen vaker buiten is en omgevingsgeluiden goed hoorbaar zijn. Een rokende barbecue, luidruchtige buren, gillende kinderen. Het kan zijn dat u zich hieraan stoort.

Buurtbemiddeling

Als Buurtbemiddeling Land van Cuijk kunnen wij u helpen, mocht u er toch niet samen uitkomen met de buren. Buurtbemiddeling helpt u en uw buren om weer met elkaar in gesprek te komen en goede afspraken te maken. In een vroeg stadium geeft deze aanpak het meeste resultaat. Dus wacht niet te lang met het inschakelen van buurtbemiddeling.

Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling Land van Cuijk is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars. Het werk van buurtbemiddelaar is heel afwisselend en doorgaans dankbaar om te doen. Het kost niet veel tijd, gemiddeld zes uur per maand. U hoeft geen bepaalde opleiding te hebben gevolgd. Het belangrijkste is dat u goed kunt luisteren en niet te snel oordeelt. Alle bemiddelaars krijgen een training, hebben met regelmaat een teamvergadering en maken deel uit van een enthousiast en deskundig team. De coördinator maakt graag een afspraak met u voor een oriënterend gesprek.

Meer informatie

Buurtbemiddeling Land van Cuijk
Telefoon: 0485 - 700 500
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.buurtbemiddelinglvc.nl

Buurtbemiddeling is een onderdeel van Sociom, altijd in de buurt.