Al enige jaren wordt er in omringende en in onze gemeente gezamenlijke collectes georganiseerd. Het voordeel is dat er dan maar een collecte per jaar is (voor de fondsen die meedoen) in plaats van meerdere collectes per jaar.

Daarnaast wordt de druk op vooral de vrijwilligers die meerdere keren per jaar lopen voor de goede doelen minder. Dus vond de Dorpsraad van Sint Hubert het tijd om een Goede Doelen Week in Sint Hubert te gaan organiseren.

Werkgroep Goede Doelen Week

Voor het opzetten van de Goede Doelen Week heeft de Dorpsraad eerst een werkgroep opgezet na een oproep op “Sthubert.nu”. Bij de start is gebruik gemaakt van de reeds lopende goede doelen weken in andere dorpen. Vele dorpen maken al gebruik van het concept uit Ysselsteyn. Ook heeft de werkgroep dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van o.a. Wilbertoord en Beek en Donk. In overleg met en ondersteund door elk fonds en de collecteleiders is de Goede Doelen Week Sint Hubert opgezet.

De eerste Goede Doelen Week van Sint Hubert gaan we in september 2017 organiseren. In 2017 zal er dus maar 1 keer gecollecteerd worden voor de 9 fondsen die meedoen. Alle fondsen zijn landelijke fondsen die CBF gekeurd zijn. Deze fondsen collecteren al jaren in Sint Hubert en leveren ieder hun eigen collectanten aan.

Informatieavond

Voor meer informatie over de gang van zaken tijdens de Goede Doelen Week Sint Hubert nodigen wij u uit voor de informatieavond op 30 maart om 20.00 uur in de Jachthoorn in Sint Hubert.

We heten u allen van harte welkom namens de werkgroep:, Cobie Polman, Angret Hartjens, erard Wolters, Jolanda Lange, Mirjam van Daal, Regina Gerrits, Petra Peters, Ria Konings, Wim Verbruggen, Ine van de Wiel, Mark Derks en Han Lavrijssen.