Als bibliotheek koesteren wij uiteraard alle schrijvers en dichters. Maar extra trots zijn wij op mensen die schrijven vanuit onze eigen regio. Maar welke schrijvers wonen en werken hier eigenlijk? Wie zijn ze en wat schrijven ze?

BiblioPlus wil schrijvers én dichters uit het Land van Cuijk en Maasduinen speciaal onder de aandacht van lezers brengen. Dit doet zij met het project Regioschrijvers. Op de bibliotheekwebsite is een themapagina ingericht waar inmiddels al een flink aantal regioschrijvers te vinden zijn. Maar dit is slechts een begin want er ontbreken nog heel veel namen.

Bent u ook een regioschrijver?

Bent u bezig met taal en hebt u gepubliceerd? Is er van uw hand een dichtbundel, een kinderboek, een informatief boek of een roman verschenen? Schrijft u een weblog of tijdschriftartikelen? En woont u in de genoemde regio? Ook u bent dan een Regioschrijver.
Op www.biblioplus.nl/actueel/regioschrijvers vindt u een formulier waarmee u zich kunt aanmelden.

Nieuw lezerspubliek

Graag nemen wij uw publicatie(s) op in onze bibliotheekcollectie. U bent vindbaar via onze catalogus niet alleen voor mensen in het Land van Cuijk en Maasduinen maar ook ver daarbuiten. Want via de webcatalogus kunnen bibliotheekleden uit heel Nederland uw boek aanvragen en reserveren. Zo kunt u een heel nieuw lezerspubliek bereiken.

Avond van de Regioschrijver 

Op vrijdag 31 maart a.s. organiseert BiblioPlus een "Avond van de Regioschrijvers". Schrijvers kunnen zich daar presenteren, elkaar en lezers ontmoeten en er is een schrijversmarkt. Alle bij ons bekende Regioschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging.Tevens kunt u een aantal leden van projectgroep ‘De Kneep’ ontmoeten. Zij zijn volop bezig om in 2018 een regionaal Boekenbal(festival) te organiseren. De regioschrijver wordt een belangrijk onderdeel van dat programma!

Bent u zelf geen schrijver maar kent u wel een regioschrijver? Informeer hem of haar dan over dit project. Samen brengen wij onze schrijvers voor het voetlicht!

www.biblioplus.nl