Wij zijn Jordi Paters en Wout Mast. Wij studeren dit jaar af op het CIOS in Arnhem. Voor ons eindproject hebben wij de beweegtuin in de Groespeel in Mill uitgekozen.

Er staan fantastische toestellen in de beweegtuin, alleen er wordt te weinig gebruik gemaakt van de beweegtuin.

Oefening

Wij hebben 60 kaarten gemaakt waar iedereen uit kan kiezen om een oefening te doen in de beweegtuin. Deze kaarten zijn voor jong en oud. Iedereen kan in de beweegtuin aan de slag. De kaarten hebben we met een leuke opmaak gedaan, groene kaarten zijn de makkelijkere oefeningen, oranje kaarten zijn de pittigere oefeningen en rode kaarten zijn voor de experts. Wij hebben al deze kaarten voorzien van QR-Codes. Deze codes kan men scannen en dan komt er automatisch een filmpje van de oefening. Het einddoel is om de QR-Codes te verwezenlijken in de beweegtuin. Zo kan iedereen gemakkelijk sporten in de beweegtuin.

Scholen

De kaarten zullen op de Basisscholen worden gepresenteerd, ook op het Merletcollege zal een pakket komen te liggen. Bij de fysiotherapie van Marcel Peters zal er eveneens een pakket komen te liggen. Voor de recreatieve sporter zal er in de toekomst een boekje bij diverse winkels in Mill gedeponeerd worden. Wij hopen dat veel volwassenen en kinderen van dit project gebruik gaan maken en de Beweegtuin aan de Domeinenstraat meer gaan bezoeken. Het is zonde dat zo’n mooi aangelegde accommodatie zo weinig gebruikt wordt”.