Deze landelijke actie waar zo’n 9517 klussen uitgevoerd zijn door 350.000 vrijwilligers is inmiddels een begrip en wordt mede georganiseerd door het Oranje Fonds.

Maar liefst 16 klussen werden afgelopen weekend 10 en 11 maart in onze gemeente uitgevoerd. Zeker 150 vrijwilligers waren actief.

Vanuit Actieradius, het lokale steunpunt voor vrijwilligerswerk gaan we dan jaarlijks op pad om een flink aantal organisaties een bezoekje te brengen.

Op zaterdag ochtend onder begeleiding van een stralend zonnetje was mijn eerste stop het gemeenschapshuis in St Hubert. Daar werd flink geklust om de café ruimte op te knappen.

Daarna door naar de scouting van Langenboom. Ik kon meteen aanschuiven bij de eerste koffiepauze. Zeker 20 vrijwilligers waren heel actief om de berging, de buitenboel en binnen te klussen. Zelfs een vreemde eend in de bijt had zich aangemeld voor de NLdoet klus van de scouting namelijk Jelle Spackman die 8 jaar in Mill had gewoond en inmiddels een eigen klusbedrijf heeft in Odiliapeel. Zijn gereedschap en kundige handen waren meer dan welkom. Via de site van NLdoet had hij een klus gezocht in onze gemeente. Via deze site kun je op zoek naar een klus en je meteen aanmelden.

Bij de KBO Langenboom ten huize van fam Bardoel, werd er uitleg gegeven over het gebruik van de tablet en probleempjes opgelost en tips gegeven.

Bij de Wester werd door Wijkraad west het speelterrein weer opgeknapt en de zaaiperken voor de pluktuinen zaai klaar gemaakt. Zelfs de allerkleinsten hielpen mee met de kruiwagen en schop op maat! Hoezo jong geleerd...

Bij het Seniorenhobbycentrum was er een klus Jong/oud helaas al afgelopen toen ik daar arriveerde.

Vervolgens door naar verpleeghuis de Meihorst en verzorgingstehuis Aldenhorst waar ik een heerlijke lunch kreeg samen de 50 vrijwilligers die daar actief waren. Deuren werden bestickert met een heuse afbeelding van een voordeur, en er werd geschilderd, behangen en gepoetst.

Bij woonvorm de Ladder werd ook flink schoongemaakt, en geklust. De bewoners hielpen naar beste kunnen hard mee.

In Wilbertoord was men hard aan het werk om het café van gemeenschapshuis de Wilg om te toveren tot een eigentijdse ruimte om daarna dienst te laten doen als ontmoetingsruimte. Deze zal op zondag 9 april geopend worden.

Voor alle vrijwilligers had ik een geluks-koekje bij me om ze heel hartelijk te bedanken voor hun inzet.

Mogelijk smaakt het doen van vrijwilligerswerk naar meer en daarom nodig ik u uit eens een kijkje te nemen in de vacaturebank van Actieradius. www.actieradius.nu er zijn diverse leuke vacatures te vervullen in onze gemeente.

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk kunt u op maandag en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur terecht op ons vrijwilligerssteunpunt in Myllesweerd, 1e verdieping. Of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alvast reserveren in uw agenda? op 9 en 10 maart 2018 is er weer een weekend NLdoet. Ook meedoen met uw organisatie? Neem nu dan een kijkje op de website hoe u geld kunt ontvangen voor het uitvoeren van een klus.

Heeft vragen mail mij gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..