De gemeente Mill en Sint Hubert heeft aannemingsbedrijf D. van der Steen B.V. uit Utrecht opdracht verleend voor het uitvoeren van wegwerkzaamheden op de Graafseweg en Hogeweg in Mill.

Het betreft het gedeelte vanaf de Karstraat tot aan de gemeentegrens met Grave nabij de Campagnelaan.

Wat gaat er precies gebeuren?

De werkzaamheden bestaan uit het frezen van de oude deklaag en het repareren van slechte stukken in de onderlaag. Vervolgens wordt er over de gehele lengte een stalen wapening op het wegdek aangebracht, waarna er twee lagen asfalt aangebracht worden. Daarnaast worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de goten en straatkolken, worden inritten opnieuw gestraat en worden de bermen aangevuld. Tenslotte worden de wegmarkeringen aangebracht.

Verkeerskundige aanpassingen

De Graafseweg en Hogeweg worden gelijktijdig met de asfalteringswerkzaamheden duurzaam veilig ingericht. De kruising Graafseweg-Eikenlaan-Hogeweg wordt dusdanig aangepast dat de doorgaande route Escharen-Langenboom wordt. De Graafseweg takt vervolgens aan op deze bocht en ook de voorrangssituatie wordt aangepast. Het verkeer Escharen-Langenboom krijgt daarbij voorrang op het verkeer van en naar Mill. Verder worden er binnen het huidige 60km-gebied een aantal verhoogde kruisingplateaus aangelegd om het verkeer af te remmen, te weten op de kruisingen Graafseweg-Kanariestraat, Graafseweg-Leeuwerikstraat, Graafseweg-Zuidelijke Bergseweg en de kruising Graafseweg-Maurikstraat. Tot slot wordt het wegdek voorzien van de juiste wegmarkering.

Planning

De wegwerkzaamheden starten op vrijdag 24 maart 2017 om circa 19.00 uur en zijn gereed op maandag 3 april 2017 om circa 05.00 uur. De aannemer werkt daarbij dag en nacht door om de benodigde afsluiting zo kort mogelijk te houden. Hierdoor is de benodigde afsluiting circa twee weken korter ten opzichte van een reguliere uitvoeringswijze waarbij er alleen tijdens werkdagen en daguren gewerkt wordt.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden worden de Graafseweg en Hogeweg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er is voor deze werkzaamheden een omleidingsroute noodzakelijk. Het doorgaand verkeer tussen Mill en Grave wordt omgeleid via de N264, N277 en N324. Ook het lokale verkeer van en naar Langenboom en Escharen wordt omgeleid. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de fietspaden langs de Graafseweg en Hogeweg.

Bus Arriva

Tijdens de werkzaamheden zal de bus van Arriva lijn 92 tussen Grave-Gennep langs de werkzaamheden via een bypass zijn weg kunnen vervolgen. De dienstregeling en route van de bus hoeft dan ook niet te worden aangepast.

Vragen

Aanwonenden en belanghebbenden worden door de aannemer nog nader geïnformeerd middels een brief met betrekking tot de afsluiting, bereikbaarheid en contactgegevens van de aannemer. Heeft u naar aanleiding van deze publicatie vragen? Neem u gerust contact op met de heer T. Bronsema of de heer B. Kerkhof van de afdeling Openbare Werken. Zij zijn te bereiken via het algemene nummer van de gemeente: (0485) 460 300 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..