In onze mooie gemeente zijn vele honderden vrijwilligers actief in allerlei verenigingen, besturen, dorpsraden, parochies, buurten, maar ook als burenhulp en mantelzorger.

Dit vrijwilligerswerk is belangrijk in onze gemeente en verenigingsleven en geeft veel inspiratie, contacten en voldoening.

In de meer dan 30 jaar dat ik in Langenboom woon heb ik vele van hen leren kennen. Zelf ben ik actief geweest in het bestuur van peuterspeelzaal ’t Krulstaartje en tennisvereniging TCL, organisator Stichting Brandwonden collecte, vele jaren jeugdleider en als scheidsrechter bij SES. In mijn functie als gemeenteraadslid zie ik dat vrijwilligers, bestuurders, goede buren en mantelzorgers steeds belangrijker worden om het verenigingsleven en de leefbaarheid van onze gemeente te behouden.

Met de nieuwe rubriek “de vrijwilligers aan het woord” in De Neije Krant en op inmill.nl wil ik u kennis laten maken met de vele mogelijkheden en kanten van het vrijwilligerswerk in onze gemeente. Het is de bedoeling om met name de onbekende, op de achtergrond aanwezige vrijwilligers aan het woord te laten.

Denkt u nu, ik wil wel eens vertellen wat ik doe, of kunt u iemand aanbevelen stuur dan a.u.b. een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
Petra van Schayik