Op 3 april is er weer een ledenvergadering in combinatie met een thema. Tijdens deze ledenvergadering zullen we terugblikken op 2016 en ons Werkplan 2017 presenteren.

Het thema zal zijn Positieve Gezondheid en wordt verzorgd door de GGD. Positieve Gezondheid is een nieuwe manier van denken over gezondheid. Het behelst een integrale blik op gezondheid, die zich niet langer beperkt tot de afwezigheid van de ziekte, maar zich richt op veerkracht en eigen regie. Doel: zorg en ondersteuning aan laten sluiten bij de mens in plaats van andersom. Niet de aandoening staat centraal, maar de mens met al zijn lichamelijke, sociale en spirituele behoeften.
De uitnodiging volgt nog.

Informatiepunt De Wis

Onder grote belangstelling is op maandag 20 februari het digitale informatiepunt in De Wis geopend. Daarmee biedt LZC een verdere dienst, aansluitend bij d’n Inloop, dat zowel een ontmoetingspunt als een informatiepunt is. Om gezellig te komen buurten maar ook om informatie en antwoord te krijgen over alle mogelijke vragen onder andere op gebied van welzijn en zorg.
Naast een gastheer/gastvrouw staat er nu ook een informatiepunt in de vorm van een zeer modern uitgeruste computer om uw vragen te beantwoorden. Ook kan deze computer gebruikt worden bij ondersteunende activiteit van de computerwerkgroep. De computer wordt beheerd door Tonnie Hendriks en Koos Sommers. Buiten openingstijden van d’n Inloop is de computer voor iedereen beschikbaar naast de openbare boekenkast in De Wis. De computer is gesponsord door de Rabobank. Deze sponsoring werd in goede samenwerking met de KBO, de Dorpsraad en De wis aangevraagd, als een van de compensaties voor het betreurde verlies van de pinautomaat.

Mantelzorg

Op 21 november 2016 hebben we een thema avond georganiseerd met als titel “Wie zorgt er straks voor ons“. Het ging dan met name over Mantelzorg. Doel van deze avond was om Mantelzorg goed in beeld te brengen en als tweede doel, vormen van een werkgroep die dit dan verder voor LZC gaat uitwerken.
Mantelzorg is een van onze diensten. Voor die werkgroep hebben zich 11 leden aangemeld. Deze zijn op 3 januari voor de eerste keer bij elkaar gekomen. Toen hebben we het vooral gehad over de status van de werkgroep, wat willen met elkaar en wat kunnen we voor de Mantelzorger betekenen.
Op 22 maart om 20.00 uur is de tweede bijeenkomst geweest waar we dan hier verder op zijn doorgaan. Hebt je ook belangstelling hiervoor meld je dan aan bij Herman Wijdeven tel: 43 14 89 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

D’n Inloop

Openingstijden d’n Inloop.
Maandagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur.
Donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Kijk regelmatig voor meer informatie op de website www.lzc.nu.