Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische opleiding sportfysiotherapie.

De sportfysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sportgerelateerde) klachten en de verbetering van (sport)prestaties. Dit gebeurt door middel van advisering, begeleiding en training bij sporters, mensen met een chronische aandoening en andere doelgroepen, ongeacht leeftijd.

Een sportfysiotherapeut kan ingeschakeld worden om diverse redenen. De meest voorkomende reden is dat een sporter, recreatief of professioneel, een blessure opgelopen heeft. De sportfysiotherapeut kan in samenwerking met u de blessure genezen. Een andere reden voor sporters om naar een sportfysiotherapeut te gaan is het krijgen van (trainings)advies.

FysioSupport beschikt over enkele medewerkers die een Sportfysiotherapie opleiding hebben afgerond; Eveline Kessels (Master Sportfysiotherapie), Job Lomans (IAS), Carola Meijer (IAS), en Mario Hermens (Sportacademie).

FysioSupport aan de Hoogveldseweg in Mill mag naast haar eigen faciliteiten gebruik maken van de trainingsfaciliteiten van Fitland. Dit tezamen maakt dat het voor onze patiënten een unieke setting is om te revalideren. Bekende sportgerelateerde revalidatietrajecten, zoals het revalideren na een voorste kruisband operatie aan de knie of een cuff hechting aan de schouder, vinden zowel individueel als in groepsverband plaats.

Naast de sportrevalidatie doen wij ook aan algemene revalidatie bij patiënten die een totale knie, schouder, of heupoperatie hebben ondergaan. Hierbij bestaat bij enkele indicaties de mogelijkheid dat we voor de eerste behandelingen bij u aan huis komen.

Bent u geïnteresseerd als (sport)revalidant en wilt u graag meer informatie of een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met FysioSupport. U hebt hiervoor geen verwijzing van een arts nodig. Het telefoonnummer is 0485 - 47 01 66, bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.