Op diverse plekken in de gemeente Mill en Sint Hubert gaat geëxperimenteerd worden met opblaasbare verkeersdrempels.

De NSWD (nationale straten- en wegendienst) deed een enquête onder inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert. Hieruit bleek dat 80% van de inwoners vindt dat er in de gemeente veel te hard gereden wordt. Zij vonden extra verkeersdrempels een goede oplossing om dit harde rijden tegen te gaan. “Er zijn nu nog bijna geen drempels, dus ik denk dat het wel kan werken”, is een van de reacties.

De opblaasbare drempels zijn verplaatsbaar en veranderen dagelijks van locatie om ervoor te zorgen dat weggebruikers niet aan de plek van de verkeersdrempels wennen. “Doordat weggebruikers weten dat er op onverwachte plekken drempels liggen, zullen zij voorzichtiger rijden”, aldus de woordvoerder van de NSWD. “Daarnaast is het gemaakt van stevig materiaal waar zelfs grote vrachtwagens overheen kunnen rijden zonder dat het stuk gaat.”

De benodigde luchtleidingen voor de opblaasbare drempels worden vandaag al aangelegd op de Graafseweg, waar nu toch al werkzaamheden zijn. Op die manier is straks de hele Graafseweg beschikbaar voor de opblaasbare drempels.