Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week bekendgemaakt Jean-Paul Ruyters te benoemen als nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Mill en Sint Hubert. Hij treedt per 15 mei in dienst.

Jean-Paul Ruyters is 44 jaar en heeft ruime ervaring opgedaan in het openbaar bestuur. Zo werkte hij sinds 2000 in verschillende, voornamelijk leidinggevende functies bij de gemeenten Uden, Veghel en Cranendonck. Bij deze laatste gemeente is hij nu nog steeds werkzaam als strategisch manager Publiek (Sociaal Domein, Vergunningen, Toezicht & Handhaving, Bevolking en Klantcontactcentrum). In deze functie is hij ondermeer strategisch adviseur van het college, eerste loco-gemeentesecretaris en geeft hij leiding aan ongeveer 50 professionals.

Burgemeester Antoine Walraven geeft namens het college aan blij te zijn met de benoeming: “Jean-Paul Ruyters heeft veel ervaring bij de gemeentelijke overheid. Een allround adviseur voor het college die vanuit zijn brede achtergrond goed de verbinding weet te leggen binnen en buiten de Werkorganisatie CGM. We zien uit naar de samenwerking met Jean-Paul.”

Jean-Paul Ruyters: “Met veel enthousiasme ga ik aan de slag in Mill en Sint Hubert als gemeentesecretaris beleidsregisseur. Het is voor mij een interessante en aantrekkelijke uitdaging om vanuit de werkorganisatie CGM de lokale wensen van de gemeente te verbinden met de gezamenlijke ambities van drie gemeenten. Dat geeft dynamiek en daar krijg ik energie van!”

Jean-Paul Ruyters is getrouwd en vader van twee dochters. Hij woont in Mierlo. Hij volgt Coen Boode op die gemeentesecretaris wordt in de gemeente Landerd.