Over de volgende fase van de herinrichting op de markt in Mill is nog weinig nieuws te melden. Of het moet zijn dat nog niet bekend is wanneer de sloop van het zogenoemde Maaslandblok tussen Albert Heijn vd Ven en de Apotheek zal beginnen.

Rialto vastgoed, samen met Mooiland de ontwikkelaar van de winkelruimtes en appartementen aan de markt laat weten dat er achter de schermen hard wordt gewerkt. Maar wanneer men start met de sloop en aansluitend de bouw van 4 winkelruimtes en 2 lage appartementen is nog niet bekend.

Jammer

“Wel jammer,” vertelt Maarten Pieper, eigenaar van de HEMA in Boxmeer en Mill. “Wij wachten al een hele tijd tot we kunnen verhuizen en wij zijn er klaar voor. Het eerste deel van de markt ziet er prachtig uit, dus wij willen nog steeds graag naar de markt.” Naast de HEMA aan de Kerkstraat wil ook Terstal en het Kruidvat naar het nieuwe nog te realiseren winkelpand aan de markt. Voor de vierde winkelruimte is nog geen huurder bekend.

Straethof en Leeuwerik

Niet direct een onderdeel van het centrumplan, maar wel een van de lopende deelprojecten, zijn de vrijgekomen locaties van de voormalige basisscholen in Mill. Op dit moment heeft de gemeente gesprekken met een ontwikkelaar die op de locatie Straethof appartementen wil realiseren. Ook is er een belangstellende partij om op de voormalige plek van de Leeuwerikschool grondgebonden woningen te bouwen. Over alle 2 de locaties is men in gesprek, maar er zijn nog geen definitieve overeenkomsten afgesloten.

Concertzaal

De huurovereenkomst met Budgetkoop die op dit moment met gebruikte goederen actief is in de Concertzaal aan de Stationsstraat in Mill loopt in juli af. Omdat de ruimte nog niet nodig is voor woningbouw, zal de Concertzaal opnieuw worden verhuurd. Stichting Actief is de nieuwe huurder. Zij hebben een kringloopwinkel in Boxmeer en Cuijk. In Mill zullen zij de werkzaamheden gaan verrichten die zij in opdracht doen voor de bestuurscommissie afvalinzameling. Zij beheren onder andere de voorraden van kliko’s. In Mill zal men geen kringloopwinkel openen.